Olen kirjoittanut rommin määritelmästä lyhyesti terminologia-sivulle. En kopioi tekstiä tähän, koska hakukoneet eivät pidä kopioidusta tekstistä.

Nimensä mukaisesti kypsytettyä rommia on kypsytetty tislaamisen jälkeen jonkinlaisessa astiassa, yleensä puutynnyrissä, ennen pullottamista. Kypsytys tuo rommiin väriä ja makua ja ne maut riippuvat ihan käytetystä kypsytystynnyristä ja sen mahdollisesta aiemmasta käytöstä. Rommia voidaan kypsyttää useissa erilaisissa tynnyreissä eri aikoja. Kypsytys yleensä pehmentää alkoholin teräviä makuja.

Jotkut rommit ovat blendejä, eli valmistuksessa on sekoitettu kahta tai useampaa rommia keskenään. Näistä rommeista osa voi olla kypsytetty eripituisia aikoja ja osa täysin kypsyttämättömiä. Merkitsen tällaiset rommit kypsytetyiksi, mutta en merkitse niihin kypsytysaikaa numeroin.

Alla näkyy sekä maistelussani olleet ja maistelua odottavat kypsytetyt rommit, että kypsytettyä rommia sisältävät drinkit, jotka olen tehnyt tai jotka aion tehdä. Alkoholeista ja drinkeistä saat lisätietoja klikkaamalla niiden kuvaa tai nimeä. Kaikki tekemäni drinkit (alkoholilajista riippumatta) löytyvät täältä ja valmistamista vielä odottavat drinkit täältä.

 

Airmail

Ananas

Grinch

Sisällön loppu

Ei enempää sisältöä ladattavaksi