Rommit ovat kuin alkoholimaailman villi länsi. Kukaan tai mikään ei juurikaan määrää tai säätele mistä ja miten rommia voi tehdä, jotta sitä saa kutsua rommiksi. Yleensähän rommi kuitenkin tehdään sokeriruokosta tai melassista. Rommipulloissa näkyy käytettävän termejä Ron, Rum ja Rhum, jotka kaikki tarkoittavat rommia. Ne kertovan kuitenkin rommin valmistustyylin alkuperän: Ron on espanjalaistyylinen rommi (mm. puerto ricolaiset, kuubalaiset), Rum on englantilaistyylinen rommi (mm. jamaikalaiset, guyanalaiset) ja Rhum on ranskalaistyylinen rommi (mm. martiniquelaiset).

Tumma rommi tarkoittaa rommia, joka on tumman väristä, ei mitään muuta. Tumma väri ei läheskään aina tarkoita, että rommi olisi vanhaa, pitkään kypsytettyä tai muutoinkaan esim vaaleita rommeja laadukkaampaa. Osa valmistajista lisää rommiinsa väriaineita ja osa sokeria, koska se on sallittua.

Alla näkyy sekä maistelussani olleet ja maistelua odottavat tummat rommit, että tummaa rommia sisältävät drinkit, jotka olen tehnyt tai jotka aion tehdä. Alkoholeista ja drinkeistä saat lisätietoja klikkaamalla niiden kuvaa tai nimeä. Kaikki tekemäni drinkit (alkoholilajista riippumatta) löytyvät täältä ja valmistamista vielä odottavat drinkit täältä.

Mutiny

Sisällön loppu

Ei enempää sisältöä ladattavaksi