Rommit ovat kuin alkoholimaailman villi länsi. Kukaan tai mikään ei juurikaan määrää tai säätele mistä ja miten rommia voi tehdä, jotta sitä saa kutsua rommiksi. Yleensähän rommi kuitenkin tehdään sokeriruokosta tai melassista. Rommipulloissa näkyy käytettävän termejä Ron, Rum ja Rhum, jotka kaikki tarkoittavat rommia. Ne kertovan kuitenkin rommin valmistustyylin alkuperän: Ron on espanjalaistyylinen rommi (mm. puerto ricolaiset, kuubalaiset), Rum on englantilaistyylinen rommi (mm. jamaikalaiset, guyanalaiset) ja Rhum on ranskalaistyylinen rommi (mm. martiniquelaiset).

Vaalea rommi ei tarkoita, että rommi olisi nuorta, vähän kypsytettyä tai maultaan vaatimatonta. Vaalea rommi voi olla pitkäänkin kypsytettyä rommia, jonka valmistaja on halunnut hiilen läpi suodattamalla saattaa kirkkaaksi esimerkiksi siksi, että se on suunniteltu käytettäväksi vaaleissa drinkeissä. Toki vaalea rommi voi olla nuortakin.

Alla näkyy sekä maistelussani olleet ja maistelua odottavat vaaleat rommit, että vaaleaa rommia sisältävät drinkit, jotka olen tehnyt tai jotka aion tehdä. Alkoholeista ja drinkeistä saat lisätietoja klikkaamalla niiden kuvaa tai nimeä. Kaikki tekemäni drinkit (alkoholilajista riippumatta) löytyvät täältä ja valmistamista vielä odottavat drinkit täältä.

Airmail

Grinch

Mojito

Sisällön loppu

Ei enempää sisältöä ladattavaksi