Miksologin on tunnettava käyttämiensä ainesosien maut, jos aikoo osata jossakin vaiheessa kehitellä omia drinkkireseptejä. Maut on hyvä tuntea myös silloin, kun joutuu käyttämään drinkkiä valmistaessa korvaavaa ainesosaa reseptillä mainitun sijasta. Maut selviävät tunnetusti vain maistamalla. Maku ei kuitenkaan ole ainoa kriteeri alkoholin arvosanaa annettaessa, joten olen ottanut kriteereiksi myös tuoksun, pullon ulkonäön ja juoman ulkonäön.

En aio arvioida lainkaan oluita, siidereitä, lonkeroita, viinejä tai itse tehtyjä liköörejä. Otan arvioitavaksi vain sellaisia valmiina myytäviä alkoholijuomia, joita olen käyttänyt tai tulen käyttämään drinkkien valmistuksessa. Maistetuista löytyy myös alkoholittomia vaihtoehtoja. On tärkeä huomata, että maistelun tuloksesta huolimatta alkoholin vaikutus drinkkiin voi olla päinvastainenkin. Sanotaan nyt suoraan sekin, että eihän mikään viina hyvältä maistu raakana.

Alla näet kaikki jo maistelemani tai maistelua hyllyssäni vielä odottavat alkoholit. Voit myös erikseen katsoa jo maistelemani tai maistelua ja arviointia vielä odottavat alkoholit. Klikkaamalla alkoholin kuvaa tai nimeä pääset myös lukemaan tarkemmat alkoholin tiedot, mielipiteeni maistamistani alkoholeista, sekä katsomaan kuvan suurempana. Mikäkö viinoista on vahvin? Katso täältä. “Paras” alkoholi löytyy puolestaan täältä.

Arvosana: 31/100
Laji: Absintti
Arvosana: 70/100
Arvosana: 64/100
Arvosana: 37/100
Arvosana: 40/100
Arvosana: 50/100
Arvosana: 36/100
Laji: Vodka
Arvosana: 64/100
Arvosana: 94/100
Arvosana: 21/100
Laji: Vodka

Nämäkin alkoholit pitäisi hankkia, jotta pääsisi hyödyntämään niitä drinkeissä (tämä on muistilista itselleni):

gini (old tom) >
likööri (aprikoosi) > Giffard Abricot du Roussillon
likööri (banaani) > Tempus Fugit Crème de Banane, Giffard Banane du Brésil, Lejay Crème de Banane > (Pisang Ambon)
likööri (falernum) > John D. Taylor’s Velvet Falernum
mezcal > Del Maguey Vida
pisco >
rommi (tumma) > Appleton Estate 21 Years > Appleton Estate 12 Years
triple sec / curaçao > Fortunella
vermutti (blanc) > Lillet Blanc
vermutti (makea) > Lillet Rouge
vodka (maustettu) > Absolut Passionfruit