VIDEO

12 Mile Limit

Katso kotibaarissani kuvaamani video drinkin valmistuksesta YouTube-kanavallani.

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Tilavuus: 90 ml i
Alkoholipitoisuus: 28.7 % i
Ravintola-annoksia: 1.7 i
Käyttämäni juoma-astia: Nick & Nora – Riedel DSG
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään
Tehty & arvioitu: 29.04.2023

Drinkki on saanut nimensä siitä noin 19 kilometrin etäisyydestä Yhdysvaltain rannikolta merelle päin, jonka sisäpuolella alkoholin valmistaminen, maahantuominen, kuljettaminen ja myynti oli Yhdysvaltain kieltolain aikaan (1920–1933) rangaistava teko.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (kypsytetty) Plantation 3 Stars 30 ml
Viski (ruis) Rittenhouse Straight Rye Whiskey 15 ml
Brandy (konjakki) Meukow VS 15 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Grenadiini 15 ml
Sitruunamehu 15 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Tuoksussa grenadiini on vahvoilla. Lisäksi tuoksuu viski / konjakki miedompana. Käyttämäni vaalea rommi on luonnostaan melko kevyt ja maultaan raikas, joten värilliset viinat tässä jakavat päähuomion maussa. Grenadiini tuo mielyttävän vivahteen ja huonolla (teollisella) grenadiinillä drinkin maku olisi varmasti heikompi. Sitruuna maistuu, tai oikeastaan tuntuu suussa raikkautena. Vallan hyvä drinkki! Näin helposti ja nopeasti juotava, puolitoista suomalaista ravintola-annosta viinaa sisältävä drinkki vie äkkiä jalat alta, jos näitä kesäpäivänä janoon alkaa juomaan.

ARVOSANA: 90 / 100

Drinkin lähteenä on toiminut Anders Erickson. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.