Amster… damn it, Marnier!

Tämä appelsiininen drinkki on nimeään myöten oma muokkaukseni eli riffi Difford’s Guide -sivustolta löytyneestä Amsterdam-drinkistä. Amsterdam on Tiki-maailmasta tutun Trader Vic’n vuonna 1972 kehittämä. Reseptissä käskettiin käyttää viinana geneveriä, mutta koska minulla ei sellaista vielä ole, päätin käyttää geneverin jalostettua versiota, eli giniä.


Amsterdam (Grand Marnier)

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 30 % i

Ravintola-annoksia: 1.8 kpl i

Tilavuus: 92 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Nick & Nora

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 02.09.2023

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Konjakkipohja tuo hieman lisämakua drinkkiin, valitettavan miedosti kuitenkin. Appelsiinikatkero maistuu tässä turhan voimakkaasti. Etanoli maistuu hieman läpi, ei kuitenkaan Cointreaun tasoisesti. Lue kirjoitelmani viiden appelsiiniliköörin maistelustani täältä.

ARVOSANA
70 / 100

Amster… damn it, Marnier!

Tämä appelsiininen drinkki on nimeään myöten oma muokkaukseni eli riffi Difford’s Guide -sivustolta löytyneestä Amsterdam-drinkistä. Amsterdam on Tiki-maailmasta tutun Trader Vic’n vuonna 1972 kehittämä. Reseptissä käskettiin käyttää viinana geneveriä, mutta koska minulla ei sellaista vielä ole, päätin käyttää geneverin jalostettua versiota, eli giniä.


Amsterdam (Grand Marnier)

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
30 % i
Ravintola-annoksia:
1.8 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
92 ml i
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
02.09.2023
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Konjakkipohja tuo hieman lisämakua drinkkiin, valitettavan miedosti kuitenkin. Appelsiinikatkero maistuu tässä turhan voimakkaasti. Etanoli maistuu hieman läpi, ei kuitenkaan Cointreaun tasoisesti. Lue kirjoitelmani viiden appelsiiniliköörin maistelustani täältä.

ARVOSANA
70 / 100