Amster... damn it, Pierre!
Tämä appelsiininen drinkki on nimeään myöten oma muokkaukseni eli riffi Difford’s Guide -sivustolta löytyneestä Amsterdam-drinkistä. Amsterdam on Tiki-maailmasta tutun Trader Vic’n vuonna 1972 kehittämä. Reseptissä käskettiin käyttää viinana geneveriä, mutta koska minulla ei sellaista vielä ole, päätin käyttää geneverin jalostettua versiota, eli giniä.
Alkoholilaji: | Käyttämäni alkoholi: | Määrä |
Triple Sec / Curaçao | Pierre Ferrand Dry Curaçao | 22.5 ml |
Gini (london dry) | Beefeater London Dry Gin | 45 ml |
Katkero (bitter) | Angostura Orange Bitters | 2 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Appelsiinimehu | 22.5 ml |
Drinkin alkoholipitoisuus: 30%
Valmistustapa:
Sheikkaus
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Todella raikas appelsiinin maku, vaikka ei ihan täydellinen olekaan. Etanoli maistuu vain miedosti taustalla. Appelsiinikatkerokaan ei tällä liköörillä tehtynä maistu liian voimakkaana. Lue kirjoitelmani viiden appelsiiniliköörin maistelustani täältä.
ARVOSANA: 75
Maksimipistemäärä on 100 ja drinkki on arvioitu 02.09.2023.Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.
Drinkin lähteenä on toiminut Difford's Guide. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.