Art of Choke

VIDEO

Art of Choke

Katso kotibaarissani kuvaamani video drinkin valmistuksesta YouTube-kanavallani.

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sekoitetaan
Tilavuus: 111 ml i
Alkoholipitoisuus: 27.8 % i
Ravintola-annoksia: 2 i
Käyttämäni juoma-astia: Orrefors More Coupe
Käyttämäni välineet: i Mixing glassMuddlerJulep strainer
Jää lasissa: i Ei mitään
Tehty & arvioitu: 31.08.2024

Drinkin resepti poikkeaa totutusta siinä, että tätä ei sheikata, vaikka mukana on sitrusmehua. Mintunlehtiä lisätään sekoituslasiin kymmenen ja niitä muddlataan kevyesti, jotta niistä irtoaa paremmin makua. Drinkissä on käytettävä juurikin Cynaria amarona, koska muuten drinkin nimeen piiloutuva englanninkielinen sanaleikki ei toteudu.

Olen kasvattanut ainesosien määrää alkuperäisreseptistä 30 ml > 40 ml ja 7,5 ml > 10 ml, jotta drinkit sopivat paremmin käyttämääni lasiin.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (kypsyttämätön) Probitas White Blended Rum 40 ml
Katkero (amaro) Cynar Ricetta Originale 40 ml
Likööri (yrtti) Chartreuse Verte 10 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 10 ml
Demerarasiirappi (2:1) 10 ml
Minttu (tuore) 1 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkki on makeahko. Ensinuuhkaisulla kuvittelen haistavani rommin, mutta maussa ensimmäisenä esiin tulee yrttinen Chartreuse, jonka kyllä olisi voinut määrällisesti vaikka puolittaakin. Se on nyt melko hallitseva*. Cynarin kitkeryys on myös ihan ensimmäisten aistimusten joukossa. Kun drinkkiä makustelee ja nielaisee, jää suuhun sopivan kitkerä ja hieman minttuinenkin maku. Mintunlehtiä olisi voinut lisätä alkuvaiheessa varmaan puolenkymmentä lisää, jos sitä makua enemmän haluaisi. Rommi jää makuna täysin Cynarin ja Chartreusen taakse piiloon.

*) Kokeilin Chartreusen määrän puolittamista ja kokonaisuuden maku parani yrttisyyttä uhraamatta. Arvosana on kuitenkin annettu yllä mainitulle reseptille.

ARVOSANA: 78 / 100

Drinkin lähteenä on toiminut Lui Fernandes. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.