Art of Choke
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sekoitetaan Tilavuus: 111 ml Alkoholipitoisuus: 27.8 % Ravintola-annoksia: 2 | Käyttämäni juoma-astia: Orrefors More Coupe Jää lasissa: Ei mitään Tehty & arvioitu: 31.08.2024 |
Drinkin resepti poikkeaa totutusta siinä, että tätä ei sheikata, vaikka mukana on sitrusmehua. Mintunlehtiä lisätään sekoituslasiin kymmenen ja niitä muddlataan kevyesti, jotta niistä irtoaa paremmin makua. Drinkissä on käytettävä juurikin Cynaria amarona, koska muuten drinkin nimeen piiloutuva englanninkielinen sanaleikki ei toteudu.
Olen kasvattanut ainesosien määrää alkuperäisreseptistä 30 ml > 40 ml ja 7,5 ml > 10 ml, jotta drinkit sopivat paremmin käyttämääni lasiin.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Rommi (kypsyttämätön) | Probitas White Blended Rum | 40 ml |
Katkero (amaro) | Cynar Ricetta Originale | 40 ml |
Likööri (yrtti) | Chartreuse Verte | 10 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Limemehu | 10 ml |
Demerarasiirappi (2:1) | 10 ml |
Minttu (tuore) | 1 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkki on makeahko. Ensinuuhkaisulla kuvittelen haistavani rommin, mutta maussa ensimmäisenä esiin tulee yrttinen Chartreuse, jonka kyllä olisi voinut määrällisesti vaikka puolittaakin. Se on nyt melko hallitseva*. Cynarin kitkeryys on myös ihan ensimmäisten aistimusten joukossa. Kun drinkkiä makustelee ja nielaisee, jää suuhun sopivan kitkerä ja hieman minttuinenkin maku. Mintunlehtiä olisi voinut lisätä alkuvaiheessa varmaan puolenkymmentä lisää, jos sitä makua enemmän haluaisi. Rommi jää makuna täysin Cynarin ja Chartreusen taakse piiloon.
*) Kokeilin Chartreusen määrän puolittamista ja kokonaisuuden maku parani yrttisyyttä uhraamatta. Arvosana on kuitenkin annettu yllä mainitulle reseptille.