Jos tämä drinkki ei ole makea ja maitoinen, en tiedä mikä sitten olisi. Drinkki sisältää kuitenkin ainoastaan makeita liköörejä ja maitotuotteita. Kuulostaisi kovasti olevan jälkiruokadrinkki. Alkuperäisreseptin mukaan drinkki pitäisi valmistaa blenderissä, joka toki jäämurskan kanssa tekisi drinkistä pirtelömäisemmän, mutta minä teen tämän sheikkaamalla. Käyttämälläni juomalasilla ja jääpalalla olettaisin tällä reseptillä valmistuvan parikin drinkkiä.
Jos tämä drinkki ei ole makea ja maitoinen, en tiedä mikä sitten olisi. Drinkki sisältää kuitenkin ainoastaan makeita liköörejä ja maitotuotteita. Kuulostaisi kovasti olevan jälkiruokadrinkki. Alkuperäisreseptin mukaan drinkki pitäisi valmistaa blenderissä, joka toki jäämurskan kanssa tekisi drinkistä pirtelömäisemmän, mutta minä teen tämän sheikkaamalla. Käyttämälläni juomalasilla ja jääpalalla olettaisin tällä reseptillä valmistuvan parikin drinkkiä.
Alkoholipitoisuus:
DRINKIN ALKOHOLIPITOISUUSAlkoholipitoisuudessa ei ole huomioitu sitä, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat osittain vedeksi, joka laskee drinkin alkoholipitoisuutta mainitusta. Drinkin alkoholipitoisuus on laskettu juuri näillä alkoholeilla tehtynä. 13.7 %
Ravintola-annoksia:
SUOMALAISTEN RAVINTOLA-ANNOSTEN MÄÄRÄ DRINKISSÄSuomalainen ravintola-annos alkoholia sisältää n. 12 g puhdasta alkoholia. Yksi annos on esim. 4 cl viinaa (38 %) tai 33 cl keskiolutta. Viinan lantraaminen ei vaikuta puhtaan alkoholin määrään eli saat saman määrän alkoholia kehoosi juomalla viinan raakana tai lantrattuna. 1.9 kpl
Tilavuus:
DRINKIN KOKOTilavuudessa ei ole huomioitu, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat kasvattaen drinkin tilavuutta. Yleinen 10 sekunnin sheikkaus lisää drinkkiin n. 25 ml vettä. Yleinen 30 sekunnin sekoitus lisää vettä n. 40 ml. Molemmissa tapauksissa vesimäärä lisääntyy mainituista, jos jäät ovat märkiä/sulaneita tai varsinkin jos käytät jäämurskaa. Suurista jääpaloista sulaa vähemmän vettä kuin pienistä samassa ajassa. Laimennus kuitenkin kuuluu drinkkien valmistukseen. 210 ml
Sesonki:
DRINKIN SESONKIKaikkia drinkkejä voi tietenkin juoda ihan milloin vain, mutta jotkut drinkit vaan ovat luonteeltaan johonkin tiettyyn sesonkiin parhaiten sopivia, ainakin minusta. Klikkaa sesongin nimeä ja katso muut samaan sesonkiin sopivat drinkit. Jälkiruoka-aika Käyttämäni välineet:
VÄLINEETMainittujen olennaisten välineiden lisäksi on toki käytetty myös jiggereitä tai muita mitta-astioita ja mahdollisesti veitsiä, sitruspuristimia, leikkuulautoja yms. Boston cocktail shakerHawthorne strainer Jää lasissa:
JÄILLÄ VAI ILMANKaikissa drinkeissä lasiin ei laiteta jäätä lainkaan ja jos laitetaan, on jäätyyppejä eli jään muotoja useita. Tässä näet tässä drinkissä käyttämäni jäätyypin (jos käytetty). Jäätyypistä on linkki muottiin, jolla kyseinen jää on luotu Pitkä jääpala Tehty & arvioitu: 19.03.2025
Alkoholipitoisuus:
DRINKIN ALKOHOLIPITOISUUSAlkoholipitoisuudessa ei ole huomioitu sitä, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat osittain vedeksi, joka laskee drinkin alkoholipitoisuutta mainitusta. Drinkin alkoholipitoisuus on laskettu juuri näillä alkoholeilla tehtynä. 13.7 %
Ravintola-annoksia:
SUOMALAISTEN RAVINTOLA-ANNOSTEN MÄÄRÄ DRINKISSÄSuomalainen ravintola-annos alkoholia sisältää n. 12 g puhdasta alkoholia. Yksi annos on esim. 4 cl viinaa (38 %) tai 33 cl keskiolutta. Viinan lantraaminen ei vaikuta puhtaan alkoholin määrään eli saat saman määrän alkoholia kehoosi juomalla viinan raakana tai lantrattuna. 1.9 kpl
Tilavuus:
DRINKIN KOKOTilavuudessa ei ole huomioitu, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat kasvattaen drinkin tilavuutta. Yleinen 10 sekunnin sheikkaus lisää drinkkiin n. 25 ml vettä. Yleinen 30 sekunnin sekoitus lisää vettä n. 40 ml. Molemmissa tapauksissa vesimäärä lisääntyy mainituista, jos jäät ovat märkiä/sulaneita tai varsinkin jos käytät jäämurskaa. Suurista jääpaloista sulaa vähemmän vettä kuin pienistä samassa ajassa. Laimennus kuitenkin kuuluu drinkkien valmistukseen. 210 ml
Sesonki:
DRINKIN SESONKIKaikkia drinkkejä voi tietenkin juoda ihan milloin vain, mutta jotkut drinkit vaan ovat luonteeltaan johonkin tiettyyn sesonkiin parhaiten sopivia, ainakin minusta. Klikkaa sesongin nimeä ja katso muut samaan sesonkiin sopivat drinkit. Jälkiruoka-aika Tehty & arvioitu: 19.03.2025
Käyttämäni välineet:
VÄLINEETMainittujen olennaisten välineiden lisäksi on toki käytetty myös jiggereitä tai muita mitta-astioita ja mahdollisesti veitsiä, sitruspuristimia, leikkuulautoja yms. Boston cocktail shakerHawthorne strainer Jää lasissa:
JÄILLÄ VAI ILMANKaikissa drinkeissä lasiin ei laiteta jäätä lainkaan ja jos laitetaan, on jäätyyppejä eli jään muotoja useita. Tässä näet tässä drinkissä käyttämäni jäätyypin (jos käytetty). Jäätyypistä on linkki muottiin, jolla kyseinen jää on luotu Pitkä jääpala
Olen kuvannut drinkin valmistuksesta videon. Kun video julkaistaan, tähän tulee linkki siihen. DRINKIN RESEPTI
RESEPTIN TULOSTAMINENDrinkkireseptin tulostaminen on täysin sallittua. Olen muokannut sivun sellaiseksi, että kun selaimen tulostustoiminnolla ryhdyt tulostamaan, sinulle tulostetaan ainoastaan tarpeelliset tiedot, eli resepti. Kuvia, valikoita tai minun mielipiteitä ei tulosteta. Ole hyvä.
Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi
Minä käytin drinkissä juuri näitä alkoholeja, koska minulla oli näitä käytettävissä. Voit ihan hyvin vaihtaa alkoholeja johonkin toiseen saman lajin edustajaan kunhan tiedostat, että drinkki maistuu silloin hieman eriltä. Määrä
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN1 ml bitteriä on 1 roiskaus (dash)
1 ml absinttiä on suihkaus suihkepullosta
5 ml on yksi baarilusikallinen
Alkoholittomat ainesosat:
Määrä
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN5 ml on yksi baarilusikallinen
1 munanvalkuainen on n. 30 ml
1 kananmuna on n. 50 ml
1 ml vaahdottajaa on 1 pisara DRINKIN RESEPTI
RESEPTIN TULOSTAMINENDrinkkireseptin tulostaminen on täysin sallittua. Olen muokannut sivun sellaiseksi, että kun selaimen tulostustoiminnolla ryhdyt tulostamaan, sinulle tulostetaan ainoastaan tarpeelliset tiedot, eli resepti. Kuvia, valikoita tai minun mielipiteitä ei tulosteta. Ole hyvä.
Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi
Minä käytin drinkissä juuri näitä alkoholeja, koska minulla oli näitä käytettävissä. Voit ihan hyvin vaihtaa alkoholeja johonkin toiseen saman lajin edustajaan kunhan tiedostat, että drinkki maistuu silloin hieman eriltä.
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN1 ml bitteriä on 1 roiskaus (dash)
1 ml absinttiä on suihkaus suihkepullosta
5 ml on yksi baarilusikallinen Määrä
Alkoholittomat ainesosat
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN5 ml on yksi baarilusikallinen
1 munanvalkuainen on n. 30 ml
1 kananmuna on n. 50 ml
1 ml vaahdottajaa on 1 pisara Määrä KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkissä päälimmäisen maun sijasta taistelevat melko tasaväkisesti mantelilikööri ja kermaliköörin sisältämä Jameson-viski. Banaanin maku tulee esiin myöhemmin, mutta yllättävän mietona sen määrän huomioiden. Maussa on myös kermalikööristä tulevaa kahvia ja kaakaota sen verran, että maku ei todellakaan jää maitomaiseksi. Drinkki on luonnollisesti koostumukseltaan paksu, jostain kerman ja punaisen maidon välimaastosta. Kaipaan banaanin makua sen verran, että se näkyy jo pisteissä.
ARVOSANA: 75 / 100
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkissä päälimmäisen maun sijasta taistelevat melko tasaväkisesti mantelilikööri ja kermaliköörin sisältämä Jameson-viski. Banaanin maku tulee esiin myöhemmin, mutta yllättävän mietona sen määrän huomioiden. Maussa on myös kermalikööristä tulevaa kahvia ja kaakaota sen verran, että maku ei todellakaan jää maitomaiseksi. Drinkki on luonnollisesti koostumukseltaan paksu, jostain kerman ja punaisen maidon välimaastosta. Kaipaan banaanin makua sen verran, että se näkyy jo pisteissä.
ARVOSANA: 75 / 100