Batanga (aito)

Batanga on vuosina 2023-2024 maailmalla suurta huomiota herättänyt drinkki. Pystyn vihdoin valmistamaan sen täysin oikeaoppisesti, sillä lähikauppamme oli pyynnöstäni hankkinut hyllyynsä aitoa Meksikossa valmistettua Coca-Colaa. Yleensähän meikäläisten cokis on valmistettu Suomessa, tällä hetkellä Koffin toimesta. Meksikolainen cokis eroaa muista siinä, että sen valmistuksessa käytetään ruokosokeria, kun muualla maailmassa käytetään eri sokereita. Yhdysvalloissa käytetään maissista saatua sokeria Cokiksen makeutukseen. Drinkkihän on tietenkin sama mitä Cuba Libre on ollut jo yli vuosisadan, mutta Batangassa rommi on vaihdettu tequilaan.


Batanga

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Tequila (blanco) Fortaleza Blanco 40 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Limemehu 10 ml
Cola-juoma 80 ml

Koristeeksi
Limeviipale
Drinkkiperhe:
Highball / Fizz

Alkoholipitoisuus: 12.3 % i

Ravintola-annoksia: 1.1 kpl i

Tilavuus: 130 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Highball

Jää lasissa: i
Pitkä jääpala

Valmistustapa:
Rakennetaan

Käyttämäni välineet: i
Veitsi (hifistelyyn)


Tehty & arvioitu: 23.06.2025

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Koska suomalainen cokis oli parempaa kuin muut vertailun cokikset (kts. video), ei tämä aito ja oikea Batangakaan ole joukon paras. Tequilan maku on drinkissä selkeästi päälimmäinen, mutta cokiksen maku jää lähes pliisuksi. Tämän kokeilun jälkeen olisi todella mukava päästä maistamaan amerikkalaista cokista maissimakeutuksella. Pärjääkö se suomalaiselle? Viva Cuba Libre!

ARVOSANA
70 / 100

Batanga (aito)

Batanga on vuosina 2023-2024 maailmalla suurta huomiota herättänyt drinkki. Pystyn vihdoin valmistamaan sen täysin oikeaoppisesti, sillä lähikauppamme oli pyynnöstäni hankkinut hyllyynsä aitoa Meksikossa valmistettua Coca-Colaa. Yleensähän meikäläisten cokis on valmistettu Suomessa, tällä hetkellä Koffin toimesta. Meksikolainen cokis eroaa muista siinä, että sen valmistuksessa käytetään ruokosokeria, kun muualla maailmassa käytetään eri sokereita. Yhdysvalloissa käytetään maissista saatua sokeria Cokiksen makeutukseen. Drinkkihän on tietenkin sama mitä Cuba Libre on ollut jo yli vuosisadan, mutta Batangassa rommi on vaihdettu tequilaan.


Batanga

Drinkkiperhe:
Highball / Fizz
Välineet: i
Veitsi (hifistelyyn)
Alkoholipitoisuus:
12.3 % i
Ravintola-annoksia:
1.1 kpl i
Valmistustapa:
Rakennetaan
Tilavuus:
130 ml i
Juoma-astia:
Riedel DSG Highball
Jää lasissa: i
Pitkä jääpala
Tehty & arvioitu:
23.06.2025
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
10 ml
80 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Koska suomalainen cokis oli parempaa kuin muut vertailun cokikset (kts. video), ei tämä aito ja oikea Batangakaan ole joukon paras. Tequilan maku on drinkissä selkeästi päälimmäinen, mutta cokiksen maku jää lähes pliisuksi. Tämän kokeilun jälkeen olisi todella mukava päästä maistamaan amerikkalaista cokista maissimakeutuksella. Pärjääkö se suomalaiselle? Viva Cuba Libre!

ARVOSANA
70 / 100