Batida Rosa

Alkuperäisessä reseptissä käskettiin käyttää peräti 90 ml soodavettä, joka lopuksi kaadetaan lasiin ilman sheikkausta, mutta drinkki menee sillä määrällä niin laimeaksi, että vähensin määrää merkittävästi. Sheikkauksessa käytettävä jäämurskakin laimentaa drinkkiä ihan riittävästi.

Olen tähän asti käyttänyt ainoastaan itse tehtyä grenadiiniä, eli granaattiomenasiirappia. Olen kuitenkin jo tovi sitten ostanut kaupasta teollisen grenadiinin ja päätin nyt vihdoin kokeilla sitä. Vähäiset kommenttini teollisesta versiosta näet ja kuulet ainoastaan videolta. Arvosana ja arvio on annettu kotitekoista grenadiinia käyttävälle drinkille.


Batida Rosa

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Cachaça (kypsyttämätön) Cachaça 51 60 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Sitruunamehu 30 ml
Ananasmehu 30 ml
Grenadiini 22.5 ml
Sokeriliemi (1:1) 15 ml
Soodavesi 30 ml

Koristeeksi
Maraschino-kirsikka
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 12.8 % i

Ravintola-annoksia: 1.6 kpl i

Tilavuus: 187.5 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Double Rocks

Jää lasissa: i
Jäämurska

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 14.01.2025

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkissä on todella miellyttävä hedelmäinen yleismaku. Maistan ainakin persikan ja banaanin, joka tietenkin on jännä juttu, kun kumpaakaan ei ole lasiin lisätty missään muodossa. Kyseisten makujen on siis tultava käytetystä cachaçasta. Drinkki on myös makea, onhan siinä kahta siirappia. Sitruuna tai ananas ei maistu lainkaan. Etanolikaan ei maistu, mikä on odotettavissakin, kun kyseessä on melko alhaisen alkoholipitoisuuden drinkki. Erittäin herkullinen tämä kuitenkin on.

ARVOSANA
90 / 100

Batida Rosa

Alkuperäisessä reseptissä käskettiin käyttää peräti 90 ml soodavettä, joka lopuksi kaadetaan lasiin ilman sheikkausta, mutta drinkki menee sillä määrällä niin laimeaksi, että vähensin määrää merkittävästi. Sheikkauksessa käytettävä jäämurskakin laimentaa drinkkiä ihan riittävästi.

Olen tähän asti käyttänyt ainoastaan itse tehtyä grenadiiniä, eli granaattiomenasiirappia. Olen kuitenkin jo tovi sitten ostanut kaupasta teollisen grenadiinin ja päätin nyt vihdoin kokeilla sitä. Vähäiset kommenttini teollisesta versiosta näet ja kuulet ainoastaan videolta. Arvosana ja arvio on annettu kotitekoista grenadiinia käyttävälle drinkille.


Batida Rosa

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
12.8 % i
Ravintola-annoksia:
1.6 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
187.5 ml i
Jää lasissa: i
Jäämurska
Tehty & arvioitu:
14.01.2025
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
30 ml
22.5 ml
30 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkissä on todella miellyttävä hedelmäinen yleismaku. Maistan ainakin persikan ja banaanin, joka tietenkin on jännä juttu, kun kumpaakaan ei ole lasiin lisätty missään muodossa. Kyseisten makujen on siis tultava käytetystä cachaçasta. Drinkki on myös makea, onhan siinä kahta siirappia. Sitruuna tai ananas ei maistu lainkaan. Etanolikaan ei maistu, mikä on odotettavissakin, kun kyseessä on melko alhaisen alkoholipitoisuuden drinkki. Erittäin herkullinen tämä kuitenkin on.

ARVOSANA
90 / 100