Batida Rosa
Drinkkiperhe: Sour Alkoholipitoisuus: 12.8 %Ravintola-annoksia: 1.6 kplTilavuus: 187.5 mlTehty & arvioitu: 14.01.2025 | Valmistustapa: Sheikataan Käyttämäni juoma-astia: Double Rocks – Riedel DSG Jää lasissa: Jäämurska Reseptin lähde: Booze on the Rocks (katso) |
Alkuperäisessä reseptissä käskettiin käyttää peräti 90 ml soodavettä, joka lopuksi kaadetaan lasiin ilman sheikkausta, mutta drinkki menee sillä määrällä niin laimeaksi, että vähensin määrää merkittävästi. Sheikkauksessa käytettävä jäämurskakin laimentaa drinkkiä ihan riittävästi.
Olen tähän asti käyttänyt ainoastaan itse tehtyä grenadiiniä, eli granaattiomenasiirappia. Olen kuitenkin jo tovi sitten ostanut kaupasta teollisen grenadiinin ja päätin nyt vihdoin kokeilla sitä. Vähäiset kommenttini teollisesta versiosta näet ja kuulet ainoastaan videolta. Arvosana ja arvio on annettu kotitekoista grenadiinia käyttävälle drinkille.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Cachaça (kypsyttämätön) | Cachaça 51 | 60 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sitruunamehu | 30 ml |
Ananasmehu | 30 ml |
Grenadiini | 22.5 ml |
Sokeriliemi (1:1) | 15 ml |
Soodavesi | 30 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkissä on todella miellyttävä hedelmäinen yleismaku. Maistan ainakin persikan ja banaanin, joka tietenkin on jännä juttu, kun kumpaakaan ei ole lasiin lisätty missään muodossa. Kyseisten makujen on siis tultava käytetystä cachaçasta. Drinkki on myös makea, onhan siinä kahta siirappia. Sitruuna tai ananas ei maistu lainkaan. Etanolikaan ei maistu, mikä on odotettavissakin, kun kyseessä on melko alhaisen alkoholipitoisuuden drinkki. Erittäin herkullinen tämä kuitenkin on.