Bourbon Renewal
Katso video
drinkin valmistuksesta
YouTube-kanavallani:
Bourbon Renewal

Bourbon Renewal

Alkuperäisreseptissä käsketään käyttää mustaherukkalikööriä käyttämäni karhunvatukkasiirapin sijasta. Siirapilla tulee luonnollisesti hieman vähemmän alkoholia ja enemmän sokeria drinkkiin. Siksi vaihdoin pyydetyn 2:1 sokerisiirapin yksinkertaiseksi.

Alkoholilaji:Käyttämäni alkoholi:i Määrä
Viski (bourbon)Old Forester Kentucky Straight Bourbon45 ml
Katkero (bitter)Angostura Aromatic Bitters1 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu22.5 ml
Creme De Mûre / Karhunvatukkasiirappi15 ml
Sokeriliemi (1:1)15 ml

Drinkin alkoholipitoisuus: 20.1% i

Valmistustapa:
Sheikkaus

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kaunis syvän punainen väri lupaa mielenkiintoisia makuelämyksiä. Bourbon maistuu (uskallanko sanoa, että “turpeisena” ilman että Islay-fanit riehaantuvat). Ei tämä savulta kuitenkaan maistu. Karhunvatukkakin maistuu, sitruuna ennemminkin tuntuu kuin maistuu ja etanoli puuttuu totaalisesti. Ensituntemus on todella miellyttävän ja helposti siemailtavan drinkin. Makeahan tämä aineosista johtuen toki on. Drinkin yleismaku on mielestäni (hyvällä tavalla) em. turpeisen lisäksi hieman multainen vivahtein ja monipuolinen. Bourbonia vaihtamalla makuelämykset olisivat varmasti jotain ihan muuta. Ehdottomasti jatkoon!

ARVOSANA: 91

Maksimipistemäärä on 100 ja drinkki on arvioitu 15.07.2023.

Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.

Drinkin lähteenä on toiminut Steve the Bartender. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


KATSO MYÖS NÄMÄ DRINKIT: