Bourbon Renewal
Alkuperäisreseptissä käsketään käyttää mustaherukkalikööriä käyttämäni karhunvatukkasiirapin sijasta. Siirapilla tulee luonnollisesti hieman vähemmän alkoholia ja enemmän sokeria drinkkiin. Siksi vaihdoin pyydetyn 2:1 sokerisiirapin yksinkertaiseksi.
Alkoholilaji: | Käyttämäni alkoholi: | Määrä |
Viski (bourbon) | Old Forester Kentucky Straight Bourbon | 45 ml |
Katkero (bitter) | Angostura Aromatic Bitters | 1 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sitruunamehu | 22.5 ml |
Creme De Mûre / Karhunvatukkasiirappi | 15 ml |
Sokeriliemi (1:1) | 15 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Kaunis syvän punainen väri lupaa mielenkiintoisia makuelämyksiä. Bourbon maistuu (uskallanko sanoa, että “turpeisena” ilman että Islay-fanit riehaantuvat). Ei tämä savulta kuitenkaan maistu. Karhunvatukkakin maistuu, sitruuna ennemminkin tuntuu kuin maistuu ja etanoli puuttuu totaalisesti. Ensituntemus on todella miellyttävän ja helposti siemailtavan drinkin. Makeahan tämä aineosista johtuen toki on. Drinkin yleismaku on mielestäni (hyvällä tavalla) em. turpeisen lisäksi hieman multainen vivahtein ja monipuolinen. Bourbonia vaihtamalla makuelämykset olisivat varmasti jotain ihan muuta. Ehdottomasti jatkoon!
ARVOSANA: 91
Maksimipistemäärä on 100 ja drinkki on arvioitu 15.07.2023.Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.