Brandy Alexander

Tämä on variaatio 1900-luvun alun Alexander-cocktailista, jossa käytettiin pääviinana giniä ja kaikkia ainesosia tasamäärä. Kaveri tutustutti minut tähän brandy-versioon paikallisessa juottolassa eräänä heinäkuisena helletorstaina kesällä 2025. Siellä drinkki valmistettiin kirkasta kaakaolikööriä hyödyntäen. Pääsin saman illan aikana maistamaan drinkistä myös herkullisen version oululaisessa Cocktail Companyssä. Siinä ei ollut lainkaan kaakaolikööriä, vaan kaakaojauheesta, sokerista ja mascarpone-juustosta tehty “korvike”.

Olin törmännyt drinkin reseptiin aiemminkin, mutta jostakin syystä se ei minua silloin kiinnostanut riittävästi, jotta olisin lisännyt sen loputtomalle ToDo-listalleni, jossa tämä resepti nyt kuitenkin on, koska luet tätä. Jos haluat kokeilla drinkista hieman eri variaatioita, niin voit joko vähentään konjakin määrää 45 milliin tai korvata kerman vaniljajäätelöpallolla. Tai molemmat.


Alexander (brandy, whiskey & tequila)

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Brandy (konjakki) Braastad XO 60 ml
Likööri (kaakao) Tempus Fugit Crème de Cacao 30 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Kerma 30 ml

Koristeeksi
Raastettu muskottipähkinä
Drinkkiperhe:
Flip / Nog / Punch

Alkoholipitoisuus: 26 % i

Ravintola-annoksia: 2.1 kpl i

Tilavuus: 120 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Orrefors More Nick & Nora

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Sesonki: i
Jälkiruoka-aikaJoulun aika

Tehty & arvioitu: 18.10.2025

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Valmistin samanaikaisesti tämän konjakkiversion kanssa Alexanderit single malt viskistä ja tequilasta. Tässä konjakkiversiossa konjakin täyteläinen, aavistuksen tumma hedelmäisyys tulee päälimmäisenä makuna esille. Se on maun pehmeä puoli, mutta tästä löytyy myös se viinainen puoli, joka on hieman terävämpi. Alkoholin poltetta tuntuu, mutta etanoli ei onneksi maistu. Kerma tekee drinkistä erittäin jälkiruokamaisen ja paksun. Tokihan kaakaoliköörin viskositeetti vaikuttaa myös koostumukseen. Konjakin lisäksi maistan kaakaliköörin suklaisen vivahteen.

ARVOSANA
76 / 100

Brandy Alexander

Tämä on variaatio 1900-luvun alun Alexander-cocktailista, jossa käytettiin pääviinana giniä ja kaikkia ainesosia tasamäärä. Kaveri tutustutti minut tähän brandy-versioon paikallisessa juottolassa eräänä heinäkuisena helletorstaina kesällä 2025. Siellä drinkki valmistettiin kirkasta kaakaolikööriä hyödyntäen. Pääsin saman illan aikana maistamaan drinkistä myös herkullisen version oululaisessa Cocktail Companyssä. Siinä ei ollut lainkaan kaakaolikööriä, vaan kaakaojauheesta, sokerista ja mascarpone-juustosta tehty “korvike”.

Olin törmännyt drinkin reseptiin aiemminkin, mutta jostakin syystä se ei minua silloin kiinnostanut riittävästi, jotta olisin lisännyt sen loputtomalle ToDo-listalleni, jossa tämä resepti nyt kuitenkin on, koska luet tätä. Jos haluat kokeilla drinkista hieman eri variaatioita, niin voit joko vähentään konjakin määrää 45 milliin tai korvata kerman vaniljajäätelöpallolla. Tai molemmat.


Alexander (brandy, whiskey & tequila)

Drinkkiperhe:
Flip / Nog / Punch
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
26 % i
Ravintola-annoksia:
2.1 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
120 ml i
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
18.10.2025
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
30 ml

Koristeeksi
Raastettu muskottipähkinä

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Valmistin samanaikaisesti tämän konjakkiversion kanssa Alexanderit single malt viskistä ja tequilasta. Tässä konjakkiversiossa konjakin täyteläinen, aavistuksen tumma hedelmäisyys tulee päälimmäisenä makuna esille. Se on maun pehmeä puoli, mutta tästä löytyy myös se viinainen puoli, joka on hieman terävämpi. Alkoholin poltetta tuntuu, mutta etanoli ei onneksi maistu. Kerma tekee drinkistä erittäin jälkiruokamaisen ja paksun. Tokihan kaakaoliköörin viskositeetti vaikuttaa myös koostumukseen. Konjakin lisäksi maistan kaakaliköörin suklaisen vivahteen.

ARVOSANA
76 / 100