Brandy Alexander
Tämä on variaatio 1900-luvun alun Alexander-cocktailista, jossa käytettiin pääviinana giniä ja kaikkia ainesosia tasamäärä. Kaveri tutustutti minut tähän brandy-versioon paikallisessa juottolassa eräänä heinäkuisena helletorstaina kesällä 2025. Siellä drinkki valmistettiin kirkasta kaakaolikööriä hyödyntäen. Pääsin saman illan aikana maistamaan drinkistä myös herkullisen version oululaisessa Cocktail Companyssä. Siinä ei ollut lainkaan kaakaolikööriä, vaan kaakaojauheesta, sokerista ja mascarpone-juustosta tehty “korvike”.
Olin törmännyt drinkin reseptiin aiemminkin, mutta jostakin syystä se ei minua silloin kiinnostanut riittävästi, jotta olisin lisännyt sen loputtomalle ToDo-listalleni, jossa tämä resepti nyt kuitenkin on, koska luet tätä. Jos haluat kokeilla drinkista hieman eri variaatioita, niin voit joko vähentään konjakin määrää 45 milliin tai korvata kerman vaniljajäätelöpallolla. Tai molemmat.

DRINKIN RESEPTI
| Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
| Brandy (konjakki) | Braastad XO | 60 | ml |
| Likööri (kaakao) | Tempus Fugit Crème de Cacao | 30 | ml |
| Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
| Kerma | 30 | ml |
Koristeeksi
Raastettu muskottipähkinä
Flip / Nog / Punch
Orrefors More Nick & Nora
Ei mitään
Sheikataan
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Valmistin samanaikaisesti tämän konjakkiversion kanssa Alexanderit single malt viskistä ja tequilasta. Tässä konjakkiversiossa konjakin täyteläinen, aavistuksen tumma hedelmäisyys tulee päälimmäisenä makuna esille. Se on maun pehmeä puoli, mutta tästä löytyy myös se viinainen puoli, joka on hieman terävämpi. Alkoholin poltetta tuntuu, mutta etanoli ei onneksi maistu. Kerma tekee drinkistä erittäin jälkiruokamaisen ja paksun. Tokihan kaakaoliköörin viskositeetti vaikuttaa myös koostumukseen. Konjakin lisäksi maistan kaakaliköörin suklaisen vivahteen.
ARVOSANA
76 / 100
Brandy Alexander
Tämä on variaatio 1900-luvun alun Alexander-cocktailista, jossa käytettiin pääviinana giniä ja kaikkia ainesosia tasamäärä. Kaveri tutustutti minut tähän brandy-versioon paikallisessa juottolassa eräänä heinäkuisena helletorstaina kesällä 2025. Siellä drinkki valmistettiin kirkasta kaakaolikööriä hyödyntäen. Pääsin saman illan aikana maistamaan drinkistä myös herkullisen version oululaisessa Cocktail Companyssä. Siinä ei ollut lainkaan kaakaolikööriä, vaan kaakaojauheesta, sokerista ja mascarpone-juustosta tehty “korvike”.
Olin törmännyt drinkin reseptiin aiemminkin, mutta jostakin syystä se ei minua silloin kiinnostanut riittävästi, jotta olisin lisännyt sen loputtomalle ToDo-listalleni, jossa tämä resepti nyt kuitenkin on, koska luet tätä. Jos haluat kokeilla drinkista hieman eri variaatioita, niin voit joko vähentään konjakin määrää 45 milliin tai korvata kerman vaniljajäätelöpallolla. Tai molemmat.

Drinkkiperhe: Flip / Nog / Punch | |
| Alkoholipitoisuus: 26 % | Ravintola-annoksia: 2.1 kpl |
| Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 120 ml |
Juoma-astia: Orrefors More Nick & Nora | Jää lasissa: Ei mitään |
| Tehty & arvioitu: 18.10.2025 | |
Valmistusvideoni: | |
DRINKIN RESEPTI
Alkoholittomat ainesosat
Määrä
Koristeeksi
Raastettu muskottipähkinä
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Valmistin samanaikaisesti tämän konjakkiversion kanssa Alexanderit single malt viskistä ja tequilasta. Tässä konjakkiversiossa konjakin täyteläinen, aavistuksen tumma hedelmäisyys tulee päälimmäisenä makuna esille. Se on maun pehmeä puoli, mutta tästä löytyy myös se viinainen puoli, joka on hieman terävämpi. Alkoholin poltetta tuntuu, mutta etanoli ei onneksi maistu. Kerma tekee drinkistä erittäin jälkiruokamaisen ja paksun. Tokihan kaakaoliköörin viskositeetti vaikuttaa myös koostumukseen. Konjakin lisäksi maistan kaakaliköörin suklaisen vivahteen.


