Brazil 66

Brazil 66 (kulta)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Tilavuus: 105 ml i
Alkoholipitoisuus: 24.1 % i
Ravintola-annoksia: 1.7 i
Tehty & arvioitu: 21.06.2023
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Rocks
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Keskisuuret jääkuutiot

Brazil 66 on appelsiininen versio Caipirinhasta. Appelsiinin maku tulee drinkkiin sekä likööristä, että vasta puristetusta appelsiinimehusta. Tässä versiossa käytetty cachaça on tynnyrissä kypsytettyä.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Cachaça (kypsytetty) Novo Fogo Chameleon 45 ml
Triple Sec / Curaçao Cointreau 15 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 15 ml
Appelsiinimehu 15 ml
Sokeriliemi (1:1) 15 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Tässä tynnyrissä kypsytetystä cachaçasta valmistetussa “appelsiinicaipirinhassa” on appelsiinisuutta enemmän kuin kirkkaasta cachaçasta valmistetussa. Toki tässä myös itse cachaça on aromikkaampaa, kun sitä on eksoottisesta brasilialaisesta puusta valmistetussa tynnyrissä kypsytetty tuntemattomaksi jäänyt aika. Kaikki sheikkeriin lisätyt sitrushedelmätkin maistuvat. En kuitenkaan osaa sanoa kummasta Brazil 66:sta pidän enemmän. “Molempi parempi” pitää tässä tapauksessa aika hyvin paikkansa. Tämän etuna ovat kypsytyksen tuoma aromikkuus ja kirkkaassa cachaçassa minä vain pidän siitä banaanisesta mausta.

ARVOSANA: 80 / 100

Drinkin lähteenä on toiminut Lui Fernandes. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.