Breakfast in Normandy
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 87 ml Alkoholipitoisuus: 18.7 % | Käyttämäni juoma-astia: Nick & Nora – Riedel DSG Jää lasissa: Ei mitään Reseptin lähde: Helsinki Drink Festival |
Tämä drinkki valittiin Helsinki Drink Festival 2024:ssä vuoden drinkiksi. Itsekin nautin tällaisen (ja tästä muodostui vaimon suosikkidrinkki tapahtumassa) ja erityisen erikoiseksi sen teki lasin reunalla koristeena tarjoiltu uunituore minicroissant, jota tässä minun tekemässä versiossa ei kuitenkaan ole. Alkuperäisversiossa käytetään myös ranskalaista Normindia-giniä, jota minulla ei myöskään ole. Alla mainittu gini voi vielä vaihtua toiseen ennen drinkin valmistusta.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Gini (london dry) | Beefeater London Dry Gin | 40 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sitruunamehu | 25 ml |
Sokeriliemi (1:1) | 10 ml |
Veriappelsiinimarmeladi | 10 ml |
Vaahdottaja (foamer) | 2 ml |