Caipirinha

Caipirinha (moderni)

Caipirinha on brasilian kansallisdrinkki ja se on cachaçalle sitä mitä Margarita on tequilalle ja Old Fashioned on bourbonille. Juoma valmistetaan Brasiliassa mittomatta aineksia sen tarkemmin. Pohjalle tulee aina vähän sokeria, puolikas lime ja päälle cachaçaa. Ei siis rommia. Tässä modernissa versiossa mitat ovat maltillisempia ja valmistustapakin eri: sokeri lisätään valmiksi liuenneena sokeriliemenä ja lime mehuna lohkojen sijasta. Lopuksi drinkki vielä sheikataan.

Alkoholilaji:Käyttämäni alkoholi:i Määrä
Cachaça (silver)Cachaça 51

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu
Sokeriliemi (1:1)

Valmistustapa:
Sheikkaus

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Todella raikas ja limemäinen drinkki, jossa esiin pääsevät kaikki sen kolme aineosaa. Verrattuna perinteisellä reseptillä valmistettuun Caipirinhaan, tämä moderni, Lui Fernandesin tarjoilema versio (kuvassa oikealla), on linnun maitoa. Sokeriliemi ja limemehu ovat hyvässä tasapainossa ja viina tuo vain oman lievästi banaanisen vivahteensa drinkille. Näitä nauttisi kesäpäivänä helposti monia ja nythän muuten onkin kesäpäivä ja vielä loma-sellainen.

ARVOSANA: 90

Maksimipistemäärä on 100 ja drinkki on arvioitu 21.06.2023.

Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.

Drinkin lähteenä on toiminut Lui Fernandes. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.