Caipirinha

Caipirinha (moderni)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 20 % i
Tilavuus: 90 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Rocks
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainer
Jää lasissa: i "Tavalliset" jääpalat

Caipirinha on brasilian kansallisdrinkki ja se on cachaçalle sitä mitä Margarita on tequilalle ja Old Fashioned on bourbonille. Juoma valmistetaan Brasiliassa mittomatta aineksia sen tarkemmin. Pohjalle tulee aina vähän sokeria, puolikas lime ja päälle cachaçaa. Ei siis rommia. Tässä modernissa versiossa mitat ovat maltillisempia ja valmistustapakin eri: sokeri lisätään valmiksi liuenneena sokeriliemenä ja lime mehuna lohkojen sijasta. Lopuksi drinkki vielä sheikataan.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Cachaça (silver) Cachaça 51 45 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 22.5 ml
Sokeriliemi (1:1) 22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Todella raikas ja limemäinen drinkki, jossa esiin pääsevät kaikki sen kolme aineosaa. Verrattuna perinteisellä reseptillä valmistettuun Caipirinhaan, tämä moderni, Lui Fernandesin tarjoilema versio (kuvassa oikealla), on linnun maitoa. Sokeriliemi ja limemehu ovat hyvässä tasapainossa ja viina tuo vain oman lievästi banaanisen vivahteensa drinkille. Näitä nauttisi kesäpäivänä helposti monia ja nythän muuten onkin kesäpäivä ja vielä loma-sellainen.

ARVOSANA: 90 / 100 (21.06.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Lui Fernandes. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.