Canary

Drinkin reseptissä käsketään käyttää nimenomaan amburana-puisessa tynnyrissä kypsytettyä cachaçaa, joten valitsin hyllystäni sen, jossa amburana mainitaan nimessäkin. Toinen kriteerin täyttävä vaihtoehto olisi ollut niin ikään hyllyssäni oleva Novo Fogo Colibri, jota cachaça/tequila-guruni Lui Fernandes käyttää reseptin lähdevideolla.


Canary

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Cachaça (kypsytetty) Avuá Amburana 60 ml
Katkero (amaro) Cynar Ricetta Originale 22.5 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Ananasmehu 45 ml
Limemehu 22.5 ml

Koristeeksi
Ananaksen lehti Kuivattu sitruunaviipale
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 18.5 % i

Ravintola-annoksia: 1.8 kpl i

Tilavuus: 150 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Rocks

Jää lasissa: i
Pebble-jää

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 12.07.2025

Valmistusvideoni YouTubessa:
Julkaistaan 18.07.2025

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Reseptin kehittäjällä on makeutus unohtunut kokonaan. Päälimmäiset maut ovat ananaksen pieni kirpsakkuus ja Cynarin kevyt kitkeryys. Enpä etukäteen edes tajunnut, että tässä ei todellakaan ole lainkaan makeutusta missään muodossa. Ananasmehu on kuitenkin enemmän kirpeä kuin makea, kun se ei ole makeutettu (älä koskaan käytä makeutettuja mehuja). Hitusen verran kuvittelen maistavani amburana-puun kanelivivahteen, joka Cachacassa on. Ilman makeutusta drinkki jää kokonaisuutena valitettavasti kuitenkin heikohkolle tasolle.

ARVOSANA
60 / 100

Canary

Drinkin reseptissä käsketään käyttää nimenomaan amburana-puisessa tynnyrissä kypsytettyä cachaçaa, joten valitsin hyllystäni sen, jossa amburana mainitaan nimessäkin. Toinen kriteerin täyttävä vaihtoehto olisi ollut niin ikään hyllyssäni oleva Novo Fogo Colibri, jota cachaça/tequila-guruni Lui Fernandes käyttää reseptin lähdevideolla.


Canary

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
18.5 % i
Ravintola-annoksia:
1.8 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
150 ml i
Juoma-astia:
Riedel DSG Rocks
Jää lasissa: i
Pebble-jää
Tehty & arvioitu:
12.07.2025
Valmistusvideoni YouTubessa:
Julkaistaan 18.07.2025

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
45 ml
22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Reseptin kehittäjällä on makeutus unohtunut kokonaan. Päälimmäiset maut ovat ananaksen pieni kirpsakkuus ja Cynarin kevyt kitkeryys. Enpä etukäteen edes tajunnut, että tässä ei todellakaan ole lainkaan makeutusta missään muodossa. Ananasmehu on kuitenkin enemmän kirpeä kuin makea, kun se ei ole makeutettu (älä koskaan käytä makeutettuja mehuja). Hitusen verran kuvittelen maistavani amburana-puun kanelivivahteen, joka Cachacassa on. Ilman makeutusta drinkki jää kokonaisuutena valitettavasti kuitenkin heikohkolle tasolle.

ARVOSANA
60 / 100