Canary
Drinkin reseptissä käsketään käyttää nimenomaan amburana-puisessa tynnyrissä kypsytettyä cachaçaa, joten valitsin hyllystäni sen, jossa amburana mainitaan nimessäkin. Toinen kriteerin täyttävä vaihtoehto olisi ollut niin ikään hyllyssäni oleva Novo Fogo Colibri, jota cachaça/tequila-guruni Lui Fernandes käyttää reseptin lähdevideolla.

DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
Cachaça (kypsytetty) | Avuá Amburana | 60 | ml |
Katkero (amaro) | Cynar Ricetta Originale | 22.5 | ml |
Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
Ananasmehu | 45 | ml |
Limemehu | 22.5 | ml |
Koristeeksi
Ananaksen lehti Kuivattu sitruunaviipale
Sour
Riedel DSG Rocks
Pebble-jää
Sheikataan
Valmistusvideoni YouTubessa:
Julkaistaan 18.07.2025
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Reseptin kehittäjällä on makeutus unohtunut kokonaan. Päälimmäiset maut ovat ananaksen pieni kirpsakkuus ja Cynarin kevyt kitkeryys. Enpä etukäteen edes tajunnut, että tässä ei todellakaan ole lainkaan makeutusta missään muodossa. Ananasmehu on kuitenkin enemmän kirpeä kuin makea, kun se ei ole makeutettu (älä koskaan käytä makeutettuja mehuja). Hitusen verran kuvittelen maistavani amburana-puun kanelivivahteen, joka Cachacassa on. Ilman makeutusta drinkki jää kokonaisuutena valitettavasti kuitenkin heikohkolle tasolle.
ARVOSANA
60 / 100
Canary
Drinkin reseptissä käsketään käyttää nimenomaan amburana-puisessa tynnyrissä kypsytettyä cachaçaa, joten valitsin hyllystäni sen, jossa amburana mainitaan nimessäkin. Toinen kriteerin täyttävä vaihtoehto olisi ollut niin ikään hyllyssäni oleva Novo Fogo Colibri, jota cachaça/tequila-guruni Lui Fernandes käyttää reseptin lähdevideolla.

Drinkkiperhe: Sour | |
Alkoholipitoisuus: 18.5 % | Ravintola-annoksia: 1.8 kpl |
Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 150 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Rocks | Jää lasissa: Pebble-jää |
Tehty & arvioitu: 12.07.2025 | |
Valmistusvideoni YouTubessa: Julkaistaan 18.07.2025 |
DRINKIN RESEPTI
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Reseptin kehittäjällä on makeutus unohtunut kokonaan. Päälimmäiset maut ovat ananaksen pieni kirpsakkuus ja Cynarin kevyt kitkeryys. Enpä etukäteen edes tajunnut, että tässä ei todellakaan ole lainkaan makeutusta missään muodossa. Ananasmehu on kuitenkin enemmän kirpeä kuin makea, kun se ei ole makeutettu (älä koskaan käytä makeutettuja mehuja). Hitusen verran kuvittelen maistavani amburana-puun kanelivivahteen, joka Cachacassa on. Ilman makeutusta drinkki jää kokonaisuutena valitettavasti kuitenkin heikohkolle tasolle.