Cherry Rye Smash

Olen odottanut tämän drinkin tekemistä kuin kuuta nousevaa, koska halusin käyttää tässä juuri kotimaisia kirsikoita. Ulkomaisiahan saa lähes vuoden ympäri, mutta nyt elokuussa on kotimaisten kirsikoiden sesonki. Taisin kuitenkin ostaa sesongin ensimmäisiä kirsikoita lähicitymarketista, sillä maksoin niistä lähes 30 € kilolta.

Poista kirsikoista ihan ensimmäisenä kivet ja lisää ne sheikkeriin. Alkuperäisessä reseptissä oli kolme kirsikkaa, mutta koska nämä ovat nyt niin pieniä, laitan neljä. Murskaa kirsikat kevyesti ennen muiden ainesosien (pl. soodavesi) lisäämistä sheikkeriin. Kypsät kirsikat hajoavat sheikateessa atomeiksi. Minttusiirapin valmistat lisäämällä kattilaan 120 g sokeria, 120 ml vettä ja reilu desi mintunlehtiä (kohtuu tiiviisti pakattuna). Kiehauta ainesosat ja hauduta kolmisen minuuttia. Siivilöi, jäähdytä ja pullota.


Cherry Rye Smash

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Viski (ruis) Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey 60 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Sitruunamehu 30 ml
Soodavesi 30 ml
Kirsikka (tuore) 4 kpl
Minttusiirappi 30 ml

Koristeeksi
Tuore kirsikka
Drinkkiperhe:
Cobbler / Julep / Smash

Alkoholipitoisuus: 15.1 % i

Ravintola-annoksia: 1.8 kpl i

Tilavuus: 180 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Double Rocks

Jää lasissa: i
Iso kirkas jääpala

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 04.08.2025

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkki on todella raikas, marjainen ja kesäinen. Kertakaikkisen herkullinen, odotukseni palkittiin! Maistan kaikki ainesosat omina makuinaan (minttu miedoimpana) ja ne ovat todella hyvässä tasapainossa keskenään. Ainoa asia mitä tästä voisi halutessaan muuttaa on viskin määrä. Jos tykkäät hieman vahvemmasta (mutta ei kuitenkaan liian tujusta) viskin mausta, kannattaa joko viskin määrää nostaa vaikka 15 millillä tai sitten vastaavasti laskea muiden (paitsi kirsikan) määrää. Täydellinenhän tämä toki on näinkin.

Katso myös samanaikaisesti tekemäni bourbon-versio tästä drinkistä. Sen arvio arvio on sanasta sanaan sama kuin tässä, mutta arvosana on aavistuksen verran eri.

ARVOSANA
100 / 100

Cherry Rye Smash

Olen odottanut tämän drinkin tekemistä kuin kuuta nousevaa, koska halusin käyttää tässä juuri kotimaisia kirsikoita. Ulkomaisiahan saa lähes vuoden ympäri, mutta nyt elokuussa on kotimaisten kirsikoiden sesonki. Taisin kuitenkin ostaa sesongin ensimmäisiä kirsikoita lähicitymarketista, sillä maksoin niistä lähes 30 € kilolta.

Poista kirsikoista ihan ensimmäisenä kivet ja lisää ne sheikkeriin. Alkuperäisessä reseptissä oli kolme kirsikkaa, mutta koska nämä ovat nyt niin pieniä, laitan neljä. Murskaa kirsikat kevyesti ennen muiden ainesosien (pl. soodavesi) lisäämistä sheikkeriin. Kypsät kirsikat hajoavat sheikateessa atomeiksi. Minttusiirapin valmistat lisäämällä kattilaan 120 g sokeria, 120 ml vettä ja reilu desi mintunlehtiä (kohtuu tiiviisti pakattuna). Kiehauta ainesosat ja hauduta kolmisen minuuttia. Siivilöi, jäähdytä ja pullota.


Cherry Rye Smash

Drinkkiperhe:
Cobbler / Julep / Smash
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
15.1 % i
Ravintola-annoksia:
1.8 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
180 ml i
Jää lasissa: i
Iso kirkas jääpala
Tehty & arvioitu:
04.08.2025
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
30 ml

Koristeeksi
Tuore kirsikka

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkki on todella raikas, marjainen ja kesäinen. Kertakaikkisen herkullinen, odotukseni palkittiin! Maistan kaikki ainesosat omina makuinaan (minttu miedoimpana) ja ne ovat todella hyvässä tasapainossa keskenään. Ainoa asia mitä tästä voisi halutessaan muuttaa on viskin määrä. Jos tykkäät hieman vahvemmasta (mutta ei kuitenkaan liian tujusta) viskin mausta, kannattaa joko viskin määrää nostaa vaikka 15 millillä tai sitten vastaavasti laskea muiden (paitsi kirsikan) määrää. Täydellinenhän tämä toki on näinkin.

Katso myös samanaikaisesti tekemäni bourbon-versio tästä drinkistä. Sen arvio arvio on sanasta sanaan sama kuin tässä, mutta arvosana on aavistuksen verran eri.

ARVOSANA
100 / 100