Cherry Rye Smash
Olen odottanut tämän drinkin tekemistä kuin kuuta nousevaa, koska halusin käyttää tässä juuri kotimaisia kirsikoita. Ulkomaisiahan saa lähes vuoden ympäri, mutta nyt elokuussa on kotimaisten kirsikoiden sesonki. Taisin kuitenkin ostaa sesongin ensimmäisiä kirsikoita lähicitymarketista, sillä maksoin niistä lähes 30 € kilolta.
Poista kirsikoista ihan ensimmäisenä kivet ja lisää ne sheikkeriin. Alkuperäisessä reseptissä oli kolme kirsikkaa, mutta koska nämä ovat nyt niin pieniä, laitan neljä. Murskaa kirsikat kevyesti ennen muiden ainesosien (pl. soodavesi) lisäämistä sheikkeriin. Kypsät kirsikat hajoavat sheikateessa atomeiksi. Minttusiirapin valmistat lisäämällä kattilaan 120 g sokeria, 120 ml vettä ja reilu desi mintunlehtiä (kohtuu tiiviisti pakattuna). Kiehauta ainesosat ja hauduta kolmisen minuuttia. Siivilöi, jäähdytä ja pullota.

DRINKIN RESEPTI
| Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
| Viski (ruis) | Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey | 60 | ml |
| Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
| Sitruunamehu | 30 | ml |
| Soodavesi | 30 | ml |
| Kirsikka (tuore) | 4 | kpl |
| Minttusiirappi | 30 | ml |
Koristeeksi
Tuore kirsikka
Cobbler / Julep / Smash
Riedel DSG Double Rocks
Iso kirkas jääpala
Sheikataan
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkki on todella raikas, marjainen ja kesäinen. Kertakaikkisen herkullinen, odotukseni palkittiin! Maistan kaikki ainesosat omina makuinaan (minttu miedoimpana) ja ne ovat todella hyvässä tasapainossa keskenään. Ainoa asia mitä tästä voisi halutessaan muuttaa on viskin määrä. Jos tykkäät hieman vahvemmasta (mutta ei kuitenkaan liian tujusta) viskin mausta, kannattaa joko viskin määrää nostaa vaikka 15 millillä tai sitten vastaavasti laskea muiden (paitsi kirsikan) määrää. Täydellinenhän tämä toki on näinkin.
Katso myös samanaikaisesti tekemäni bourbon-versio tästä drinkistä. Sen arvio arvio on sanasta sanaan sama kuin tässä, mutta arvosana on aavistuksen verran eri.
ARVOSANA
100 / 100
Cherry Rye Smash
Olen odottanut tämän drinkin tekemistä kuin kuuta nousevaa, koska halusin käyttää tässä juuri kotimaisia kirsikoita. Ulkomaisiahan saa lähes vuoden ympäri, mutta nyt elokuussa on kotimaisten kirsikoiden sesonki. Taisin kuitenkin ostaa sesongin ensimmäisiä kirsikoita lähicitymarketista, sillä maksoin niistä lähes 30 € kilolta.
Poista kirsikoista ihan ensimmäisenä kivet ja lisää ne sheikkeriin. Alkuperäisessä reseptissä oli kolme kirsikkaa, mutta koska nämä ovat nyt niin pieniä, laitan neljä. Murskaa kirsikat kevyesti ennen muiden ainesosien (pl. soodavesi) lisäämistä sheikkeriin. Kypsät kirsikat hajoavat sheikateessa atomeiksi. Minttusiirapin valmistat lisäämällä kattilaan 120 g sokeria, 120 ml vettä ja reilu desi mintunlehtiä (kohtuu tiiviisti pakattuna). Kiehauta ainesosat ja hauduta kolmisen minuuttia. Siivilöi, jäähdytä ja pullota.

Drinkkiperhe: Cobbler / Julep / Smash | |
| Alkoholipitoisuus: 15.1 % | Ravintola-annoksia: 1.8 kpl |
| Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 180 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Double Rocks | Jää lasissa: Iso kirkas jääpala |
| Tehty & arvioitu: 04.08.2025 | |
Valmistusvideoni: | |
DRINKIN RESEPTI
Alkoholittomat ainesosat
Määrä
Koristeeksi
Tuore kirsikka
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkki on todella raikas, marjainen ja kesäinen. Kertakaikkisen herkullinen, odotukseni palkittiin! Maistan kaikki ainesosat omina makuinaan (minttu miedoimpana) ja ne ovat todella hyvässä tasapainossa keskenään. Ainoa asia mitä tästä voisi halutessaan muuttaa on viskin määrä. Jos tykkäät hieman vahvemmasta (mutta ei kuitenkaan liian tujusta) viskin mausta, kannattaa joko viskin määrää nostaa vaikka 15 millillä tai sitten vastaavasti laskea muiden (paitsi kirsikan) määrää. Täydellinenhän tämä toki on näinkin.
Katso myös samanaikaisesti tekemäni bourbon-versio tästä drinkistä. Sen arvio arvio on sanasta sanaan sama kuin tässä, mutta arvosana on aavistuksen verran eri.



