Cupid's Cup
Drinkkiperhe: Sour Alkoholipitoisuus: 15.7 %Ravintola-annoksia: 1.4 kplTilavuus: 139 mlTehty & arvioitu: 09.05.2024 | Valmistustapa: Sheikataan Käyttämäni juoma-astia: Sour – Riedel DSG Jää lasissa: Ei mitään Reseptin lähde: Lui Fernandes (katso) |
Drinkki on yksi monista Pisco Sour -variaatioista. Jo yhden ainesosan lisääminen tekee klassikosta ihan eri drinkin omilla mauillaan.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Brandy (pisco) | Barsol Primero Quebranta | 45 ml |
Katkero (amaro) | Aperol | 30 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sokeriliemi (1:1) | 30 ml |
Sitruunamehu | 30 ml |
Vaahdottaja (foamer) | 4 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Heti alkuun on mainittava, että tämä käyttämäni vaahdottaja (varmaan muutkin vastaavat) toimii todella hyvin, eikä se synnytä samanlaista painetta sheikkeriin kuin munanvalkuainen. Lisäksi paksu ja pehmeä vaahtokerros drinkin pinnalla luo luksustason fiiliksen.
Drinkki maistuu hieman viinimäiseltä, kuten tästä piscosta valmistetut drinkit aiemminkin. Viinin maku ei kuitenkaan ole niin voimakas, että viinistä tykkäämättömät (joihin itsekin kuulun) eivät tätä saattaisi juoda hymy huulillaan. Aperol tuo drinkkiin lievää kitkeryyttä ja hedelmäisyyttä, vivahteita siis. Sitruunan maku jää drinkissä miedoksi. Kun sokeriliemi vielä tasapainottaa kokonaisuutta, jää todettavaksi vain, että Cupid’s Cup on erittäin hyvä ja tasapainoinen drinkki. Sellainen pikkuisen kitkerä, pikkuisen makea, mutta runsaasti hyvä ja monipuolinen.