Cupid's Cup

VIDEO

Cupid's Cup

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 15.7 % i
Tilavuus: 139 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Sour
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Drinkki on yksi monista Pisco Sour -variaatioista. Jo yhden ainesosan lisääminen tekee klassikosta ihan eri drinkin omilla mauillaan.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Brandy (pisco) Barsol Primero Quebranta 45 ml
Katkero (amaro) Aperol 30 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sokeriliemi (1:1) 30 ml
Sitruunamehu 30 ml
Vaahdottaja / Foamer 4 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Heti alkuun on mainittava, että tämä käyttämäni vaahdottaja (varmaan muutkin vastaavat) toimii todella hyvin, eikä se synnytä samanlaista painetta sheikkeriin kuin munanvalkuainen. Lisäksi paksu ja pehmeä vaahtokerros drinkin pinnalla luo luksustason fiiliksen.

Drinkki maistuu hieman viinimäiseltä, kuten tästä piscosta valmistetut drinkit aiemminkin. Viinin maku ei kuitenkaan ole niin voimakas, että viinistä tykkäämättömät (joihin itsekin kuulun) eivät tätä saattaisi juoda hymy huulillaan. Aperol tuo drinkkiin lievää kitkeryyttä ja hedelmäisyyttä, vivahteita siis. Sitruunan maku jää drinkissä miedoksi. Kun sokeriliemi vielä tasapainottaa kokonaisuutta, jää todettavaksi vain, että Cupid’s Cup on erittäin hyvä ja tasapainoinen drinkki. Sellainen pikkuisen kitkerä, pikkuisen makea, mutta runsaasti hyvä ja monipuolinen.

ARVOSANA: 90 / 100 (09.05.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Lui Fernandes. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.