Currantly Cloudy
Drinkkiperhe: Sour Alkoholipitoisuus: 21.8 %Ravintola-annoksia: 1.7 kplTilavuus: 120 mlTehty & arvioitu: 24.11.2024 | Valmistustapa: Sheikataan Käyttämäni juoma-astia: Coupe – Orrefors More Jää lasissa: Ei mitään Reseptin lähde: Steve the Bartender (katso) |
Drinkin resepti on peräisin Steve the Bartenderin YouTube-kanavalta, mutta reseptin on keksinyt hänen seuraajansa. Drinkissä ei alunperin ollut lainkaan happoa, mutta Steven kommenttien jälkeen (linkki lähdevideoon alempana) päätin lisätä reseptiin ruotsalaista omenahappoa, joka on tarkoitettu sitruunan tai limen korvaajaksi. Tarkoituksena oli käyttää pelkästään Botanistin giniä tässä, mutta omalta videoltani huomaat miksi muutin mieleni kesken kuvausten.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Gini (dry) | Botanist Islay Dry Gin | 30 ml |
Gini (plymouth) | Plymouth Navy Strength Gin | 15 ml |
Likööri (mustaherukka) | Marie Brizard Creme de Cassis de Dijon | 15 ml |
Likööri (persikka) | Massenez Crème de Pêche | 7.5 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Omenamehu (kirkas) | 30 ml |
Omenamehu (happo) | 15 ml |
Demerarasiirappi (2:1) | 7.5 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Väristään huolimatta drinkki maistuu erittäin raikkaalta. Siinä maistuu päälimmäisenä persikka, jota kuitenkin on drinkissä varsin vähän. Mustaherukkakin maistuu, kuten myös omena. Toisen omenaliemen tuoma happokin tuntuu ja tasapainottaa makeutta erittän hyvin. Ginin katajainen maku jää tässä ihan taustatekijäksi, mutta se ei minua haittaa, kun tässä makuja riittää muutenkin. Jälkimaku on sama kuin jos olisin omenatuoremehua juuri juonut. Miellyttävä drinkki. Tästä tykkää hänkin, joka ei makeista drinkeistä pidä.