Currantly Cloudy

Drinkin resepti on peräisin Steve the Bartenderin YouTube-kanavalta, mutta reseptin on keksinyt hänen seuraajansa. Drinkissä ei alunperin ollut lainkaan happoa, mutta Steven kommenttien jälkeen (linkki lähdevideoon alempana) päätin lisätä reseptiin ruotsalaista omenahappoa, joka on tarkoitettu sitruunan tai limen korvaajaksi. Tarkoituksena oli käyttää pelkästään Botanistin giniä tässä, mutta omalta videoltani huomaat miksi muutin mieleni kesken kuvausten.


Currantly Cloudy

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Gini (dry) Botanist Islay Dry Gin 30 ml
Gini (plymouth) Plymouth Navy Strength Gin 15 ml
Likööri (mustaherukka) Marie Brizard Creme de Cassis de Dijon 15 ml
Likööri (persikka) Massenez Crème de Pêche 7.5 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Omenamehu (kirkas) 30 ml
Omenamehu (happo) 15 ml
Demerarasiirappi (2:1) 7.5 ml

Koristeeksi
Kuivattu appelsiiniviipale
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 21.8 % i

Ravintola-annoksia: 1.7 kpl i

Tilavuus: 120 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Orrefors More Coupe

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 24.11.2024

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Väristään huolimatta drinkki maistuu erittäin raikkaalta. Siinä maistuu päälimmäisenä persikka, jota kuitenkin on drinkissä varsin vähän. Mustaherukkakin maistuu, kuten myös omena. Toisen omenaliemen tuoma happokin tuntuu ja tasapainottaa makeutta erittän hyvin. Ginin katajainen maku jää tässä ihan taustatekijäksi, mutta se ei minua haittaa, kun tässä makuja riittää muutenkin. Jälkimaku on sama kuin jos olisin omenatuoremehua juuri juonut. Miellyttävä drinkki. Tästä tykkää hänkin, joka ei makeista drinkeistä pidä.

ARVOSANA
88 / 100

Currantly Cloudy

Drinkin resepti on peräisin Steve the Bartenderin YouTube-kanavalta, mutta reseptin on keksinyt hänen seuraajansa. Drinkissä ei alunperin ollut lainkaan happoa, mutta Steven kommenttien jälkeen (linkki lähdevideoon alempana) päätin lisätä reseptiin ruotsalaista omenahappoa, joka on tarkoitettu sitruunan tai limen korvaajaksi. Tarkoituksena oli käyttää pelkästään Botanistin giniä tässä, mutta omalta videoltani huomaat miksi muutin mieleni kesken kuvausten.


Currantly Cloudy

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
21.8 % i
Ravintola-annoksia:
1.7 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
120 ml i
Juoma-astia:
Orrefors More Coupe
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
24.11.2024
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Väristään huolimatta drinkki maistuu erittäin raikkaalta. Siinä maistuu päälimmäisenä persikka, jota kuitenkin on drinkissä varsin vähän. Mustaherukkakin maistuu, kuten myös omena. Toisen omenaliemen tuoma happokin tuntuu ja tasapainottaa makeutta erittän hyvin. Ginin katajainen maku jää tässä ihan taustatekijäksi, mutta se ei minua haittaa, kun tässä makuja riittää muutenkin. Jälkimaku on sama kuin jos olisin omenatuoremehua juuri juonut. Miellyttävä drinkki. Tästä tykkää hänkin, joka ei makeista drinkeistä pidä.

ARVOSANA
88 / 100