Currantly Cloudy

VIDEO

Currantly Cloudy

Katso kotibaarissani kuvaamani video drinkin valmistuksesta YouTube-kanavallani.

Drinkkiperhe: Sour
Alkoholipitoisuus: i 21.8 %
Ravintola-annoksia: i 1.7 kpl
Tilavuus: i 120 ml
Tehty & arvioitu: 24.11.2024
Valmistustapa: Sheikataan
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Käyttämäni juoma-astia: Coupe – Orrefors More
Jää lasissa: i Ei mitään
Reseptin lähde: Steve the Bartender (katso)

Drinkin resepti on peräisin Steve the Bartenderin YouTube-kanavalta, mutta reseptin on keksinyt hänen seuraajansa. Drinkissä ei alunperin ollut lainkaan happoa, mutta Steven kommenttien jälkeen (linkki lähdevideoon alempana) päätin lisätä reseptiin ruotsalaista omenahappoa, joka on tarkoitettu sitruunan tai limen korvaajaksi. Tarkoituksena oli käyttää pelkästään Botanistin giniä tässä, mutta omalta videoltani huomaat miksi muutin mieleni kesken kuvausten.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Gini (dry) Botanist Islay Dry Gin 30 ml
Gini (plymouth) Plymouth Navy Strength Gin 15 ml
Likööri (mustaherukka) Marie Brizard Creme de Cassis de Dijon 15 ml
Likööri (persikka) Massenez Crème de Pêche 7.5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Omenamehu (kirkas) 30 ml
Omenamehu (happo) 15 ml
Demerarasiirappi (2:1) 7.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Väristään huolimatta drinkki maistuu erittäin raikkaalta. Siinä maistuu päälimmäisenä persikka, jota kuitenkin on drinkissä varsin vähän. Mustaherukkakin maistuu, kuten myös omena. Toisen omenaliemen tuoma happokin tuntuu ja tasapainottaa makeutta erittän hyvin. Ginin katajainen maku jää tässä ihan taustatekijäksi, mutta se ei minua haittaa, kun tässä makuja riittää muutenkin. Jälkimaku on sama kuin jos olisin omenatuoremehua juuri juonut. Miellyttävä drinkki. Tästä tykkää hänkin, joka ei makeista drinkeistä pidä.

ARVOSANA: 88 / 100