Kuva puuttuu

Daiquiri (appleton 21)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 23.9 % i
Tilavuus: 90 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Jotkut sanovat, että kalliita ja laadukkaita alkoholeja (kuten tämä Appleton Estate 21-vuotias rommi) ei kannata käyttää juomasekoituksiin eli drinkkeihin. Olen erittäin vahvasti eri mieltä, pääsääntöisesti. Jos teet drinkin laadukkaasta ja maistuvasta alkoholista, niin onhan se drinkki parempi kuin pahoista, halvoista viinoista tehty. Toki tämä riippuu vähän drinkistäkin. En välttämättä tekisi Long Island Iced Tea -drinkkiä kaikista kalleimmista viinoista.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (tumma) Appleton Estate Nassau Valley Casks 21 Year 50 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 20 ml
Sokeriliemi (1:1) 20 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Pitkään kypsytetyn jamaikalaisen rommin maut tulevat mahtavasti esiin tässä drinkissä ja näillä mittasuhteilla. Olen aiemmin tehnyt Daiquirini suhteella 2:1:1, mutta olen todennut, että jos haluaa nauttia rommista, parempi suhde on 2,5:1:1. Tässä pääsevät kyllä rommin maut edukseen esille ja drinkki on yksinkertaisista ainesosistaan huolimatta todella monivivahteinen ja maukas. Drinkki ei ole liian makea, eikä liian kirpeä. Tasapaino on juuri kohdillaan ja kaikki ainesosat maistuvat. Myönnettäköön, että tällaisella rommilla tehtynä koko drinkki on jo niin high-end -daiquiri, että hintaa ei kannata miettiä. Puhumattakaan siitä, paljonko tällainen maksaisi baarissa, jos tätä rommia Suomessa myytäisiin. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan jääkylmänä!

ARVOSANA: 100 / 100 (27.04.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Helsinki Drink Festival. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin.