Daiquiri (bacardi 8)

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.


Daiquiri (Bacardi 8)

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Rommi (kypsytetty) Bacardi Reserva 8 Years 50 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Limemehu 25 ml
Sokeriliemi (1:1) 25 ml
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 20 % i

Ravintola-annoksia: 1.3 kpl i

Tilavuus: 100 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Orrefors More Coupe

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 21.07.2023


KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Jouduin tekemään näitä kaksi, kun kippasin ensimmäisen sheikkeristä baarimatolle… Onneksi on baarimattoja. Tätä Bacardia on useampien toimesta kehuttu ainoaksi hyväksi Bacardin valmistamaksi rommiksi. Olenhan minä tätä ennenkin käyttänyt, mutta varsinkin nyt Daiquirissa sen ominaisuudet tuntuvat pääsevät hyvin esille.

Drinkki on yllättävän makea. Johtunee rommistakin jonkin verran, sillä mitat ja määrät ovat kunnossa. Onneksi en käyttänyt demerarasokerilientä, joka minulla on 2:1. Tämä on vallan mainio Daiquiri-variantti. Rommissa on mietoja makuvivahteita, jotka kaikki ovat raikkaita tunkkaisen sijaan. Reseptini oli 2 osaa rommia, 1 osa sokerilientä ja 1 osa limeä.

ARVOSANA
90 / 100

Daiquiri (bacardi 8)

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.


Daiquiri (Bacardi 8)

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
20 % i
Ravintola-annoksia:
1.3 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
100 ml i
Juoma-astia:
Orrefors More Coupe
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
21.07.2023

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
25 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Jouduin tekemään näitä kaksi, kun kippasin ensimmäisen sheikkeristä baarimatolle… Onneksi on baarimattoja. Tätä Bacardia on useampien toimesta kehuttu ainoaksi hyväksi Bacardin valmistamaksi rommiksi. Olenhan minä tätä ennenkin käyttänyt, mutta varsinkin nyt Daiquirissa sen ominaisuudet tuntuvat pääsevät hyvin esille.

Drinkki on yllättävän makea. Johtunee rommistakin jonkin verran, sillä mitat ja määrät ovat kunnossa. Onneksi en käyttänyt demerarasokerilientä, joka minulla on 2:1. Tämä on vallan mainio Daiquiri-variantti. Rommissa on mietoja makuvivahteita, jotka kaikki ovat raikkaita tunkkaisen sijaan. Reseptini oli 2 osaa rommia, 1 osa sokerilientä ja 1 osa limeä.

ARVOSANA
90 / 100