Daiquiri (Bacardi 8)

Daiquiri (bacardi 8)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 20 % i
Tilavuus: 100 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Orrefors More Coupe
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (kypsytetty) Bacardi Reserva 8 Years 50 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 25 ml
Sokeriliemi (1:1) 25 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Jouduin tekemään näitä kaksi, kun kippasin ensimmäisen sheikkeristä baarimatolle… Onneksi on baarimattoja. Tätä Bacardia on useampien toimesta kehuttu ainoaksi hyväksi Bacardin valmistamaksi rommiksi. Olenhan minä tätä ennenkin käyttänyt, mutta varsinkin nyt Daiquirissa sen ominaisuudet tuntuvat pääsevät hyvin esille.

Drinkki on yllättävän makea. Johtunee rommistakin jonkin verran, sillä mitat ja määrät ovat kunnossa. Onneksi en käyttänyt demerarasokerilientä, joka minulla on 2:1. Tämä on vallan mainio Daiquiri-variantti. Rommissa on mietoja makuvivahteita, jotka kaikki ovat raikkaita tunkkaisen sijaan. Reseptini oli 2 osaa rommia, 1 osa sokerilientä ja 1 osa limeä.

ARVOSANA: 90 / 100 (21.07.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Helsinki Drink Festival. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.