Daiquiri (Bacardi Carta Blanca)

Daiquiri (bacardi)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 18.75 % i
Tilavuus: 100 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (kypsytetty) Bacardi Carta Blanca 50 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 25 ml
Sokeriliemi (1:1) 25 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Vanha ystäväni vaalea bacardi, jota join vuosikymmeniä vain colan kanssa. Nykyään se drinkki ei juuri enää maistu, mutta nyt kokeilin B:tä ensi kertaa Daiquirissa. Toimii ihan asiallisesti. Mitään ihmeempiä makuja se ei tässä anna (päinvastoin kuin cokiksen seassa) mutta ei siitä mitään moitittavaakaan ole. Itse asiassa tämä on jopa hyvä, mutta ”se jokin” vain jää puuttumaan. Reseptini oli 2 osaa rommia, 1 osa sokerilientä ja 1 osa limeä.

ARVOSANA: 83 / 100 (21.07.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Helsinki Drink Festival. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.