Daiquiri (bacardi)
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 100 ml Alkoholipitoisuus: 18.75 % Ravintola-annoksia: 1.2 | Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora Jää lasissa: Ei mitään Tehty & arvioitu: 21.07.2023 |
Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Rommi (kypsytetty) | Bacardi Carta Blanca | 50 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Limemehu | 25 ml |
Sokeriliemi (1:1) | 25 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Vanha ystäväni vaalea bacardi, jota join vuosikymmeniä vain colan kanssa. Nykyään se drinkki ei juuri enää maistu, mutta nyt kokeilin B:tä ensi kertaa Daiquirissa. Toimii ihan asiallisesti. Mitään ihmeempiä makuja se ei tässä anna (päinvastoin kuin cokiksen seassa) mutta ei siitä mitään moitittavaakaan ole. Itse asiassa tämä on jopa hyvä, mutta ”se jokin” vain jää puuttumaan. Reseptini oli 2 osaa rommia, 1 osa sokerilientä ja 1 osa limeä.