Daiquiri (barbancourt 15)
Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmiten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.

DRINKIN RESEPTI
Sour
Riedel DSG Nick & Nora
Ei mitään
Sheikataan
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Halusin vertailla keskenään kolmea haitilaista, eri kypsytysajan Barbancourt-rommia ja saadun neuvon pohjalta teen yhtä aikaa yksinkertaisen Daiquirin sekä 4-, 8- että 15-vuotiaista Barbancourt-rommista ja vertailen drinkkejä keskenään. Tokihan olen ennen tätä maistellut kunkin rommin raakana, mutta raakojen viinojen vertailu on haasteellisempaa kuin voisi luulla, erityisesti kun raaka viina ei yleensä ole makuuni.
Barbancourtin Daiquiri-kolmikosta tämä maistuu selvästi makeimmalta ja samalla parhaalta. Tässä on myös selkeästi eniten rommin hyviä makuvivahteita etanolin maun puuttuessa täysin. Rommi antaa drinkin maulle voimaa ja selkärankaa.
Maistatin kolmikon sokkona vaimolleni, joka myös asetti tämän 15-vuotiaasta rommista valmistetun ykkössijalle Barbancourt-vertailussa.
Minulla on yksi ja sama kuva kaikissa kolmessa Barbancourt-Daiquirissa. Se johtuu siitä, että rommit olivat käytännössä samanvärisiä, joten drinkitkin näyttivät ihan identtisiltä keskenään.
ARVOSANA
95 / 100
Daiquiri (barbancourt 15)
Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmiten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.

Drinkkiperhe: Sour | |
Alkoholipitoisuus: 23.9 % | Ravintola-annoksia: 1.4 kpl |
Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 90 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora | Jää lasissa: Ei mitään |
Tehty & arvioitu: 06.04.2024 | |
DRINKIN RESEPTI
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Halusin vertailla keskenään kolmea haitilaista, eri kypsytysajan Barbancourt-rommia ja saadun neuvon pohjalta teen yhtä aikaa yksinkertaisen Daiquirin sekä 4-, 8- että 15-vuotiaista Barbancourt-rommista ja vertailen drinkkejä keskenään. Tokihan olen ennen tätä maistellut kunkin rommin raakana, mutta raakojen viinojen vertailu on haasteellisempaa kuin voisi luulla, erityisesti kun raaka viina ei yleensä ole makuuni.
Barbancourtin Daiquiri-kolmikosta tämä maistuu selvästi makeimmalta ja samalla parhaalta. Tässä on myös selkeästi eniten rommin hyviä makuvivahteita etanolin maun puuttuessa täysin. Rommi antaa drinkin maulle voimaa ja selkärankaa.
Maistatin kolmikon sokkona vaimolleni, joka myös asetti tämän 15-vuotiaasta rommista valmistetun ykkössijalle Barbancourt-vertailussa.
Minulla on yksi ja sama kuva kaikissa kolmessa Barbancourt-Daiquirissa. Se johtuu siitä, että rommit olivat käytännössä samanvärisiä, joten drinkitkin näyttivät ihan identtisiltä keskenään.