Daiquiri (barbancourt 4)
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 90 ml Alkoholipitoisuus: 22.2 % Ravintola-annoksia: 1.3 | Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora Jää lasissa: Ei mitään Tehty & arvioitu: 06.04.2024 |
Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmiten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Rommi (sokeriruokomehu) | Barbancourt 4 Year | 50 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Limemehu | 20 ml |
Sokeriliemi (1:1) | 20 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Halusin vertailla keskenään kolmea haitilaista, eri kypsytysajan Barbancourt-rommia ja saadun neuvon pohjalta teen yhtä aikaa yksinkertaisen Daiquirin sekä 4-, 8- että 15-vuotiaista Barbancourt-rommista ja vertailen drinkkejä keskenään. Tokihan olen ennen tätä maistellut kunkin rommin raakana, mutta raakojen viinojen vertailu on haasteellisempaa kuin voisi luulla, erityisesti kun raaka viina ei yleensä ole makuuni.
Maistoin tätä Daiquiria ensimmäisenä. Tämä on hyvä Daiquiri. Etanoli ei juurikaan maistu , mutta myöskään rommin hyvät aromit eivät ole erityisen vahvana, vaikka maistuvatkin. Drinkissä maistuu hillitty limen kirpsakkuus ja sokerin makeus. Tämä on kolmikon raikkain ja tässä on mukana ihan pieni kitkeryys jälkimaussa.
Minulla on yksi ja sama kuva kaikissa kolmessa Barbancourt-Daiquirissa. Se johtuu siitä, että rommit olivat käytännössä samanvärisiä, joten drinkitkin näyttivät ihan identtisiltä keskenään.