Daiquiri (Discarded Banana Peel)

Daiquiri (discarded banana)

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.

Alkoholilaji:Käyttämäni alkoholi:i Määrä
Rommi (maustettu)Discarded Banana Peel50 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu25 ml
Demerarasiirappi (2:1)25 ml

Drinkin alkoholipitoisuus: 18.75% i

Valmistustapa:
Sheikkaus

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Eihän tämä maailman kaunein drinkki ole väriltään… mutta senkin edestä mielenkiintoisen makunen. Limen kirpsakkuus on aluksi hallitseva maku, mutta pian sen jälkeen esiin tulee makea banaani, joka taas on ihan erilainen maku. Joka hörpyllä sama homma, ensin limen kirpsakkuus ja heti perään banaanin makeus. Erittäin jännä ja mielenkiintoinen makuvuorottelu. Mutta onko se mieluisa? No on… pääasiassa kyllä. Reseptini oli 2 osaa rommia, 1 osa sokerilientä ja 1 osa limeä.

ARVOSANA: 85

Maksimipistemäärä on 100 ja drinkki on arvioitu 21.07.2023.

Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.

Drinkin lähteenä on toiminut Helsinki Drink Festival. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.