Daiquiri (flor de caña)
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 100 ml Alkoholipitoisuus: 20 % Ravintola-annoksia: 1.3 | Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora Jää lasissa: Ei mitään Tehty & arvioitu: 25.03.2023 |
Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Rommi (kypsytetty) | Flor de Caña 4 Years | 50 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Limemehu | 25 ml |
Sokeriliemi (2:1) | 25 ml |
ARVOSANA: 80 / 100
Drinkin lähteenä on toiminut Helsinki Drink Festival. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin.