Daiquiri (Wray & Nephew Jamaican Overproof)

Daiquiri (overproof)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Tilavuus: 100 ml i
Alkoholipitoisuus: 31.5 % i
Ravintola-annoksia: 2.1 i
Käyttämäni juoma-astia: Nick & Nora – Riedel DSG
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään
Tehty & arvioitu: 25.03.2023

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (kypsyttämätön) Wray & Nephew White Overproof 50 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 25 ml
Sokeriliemi (2:1) 25 ml

ARVOSANA: 25 / 100

Drinkin lähteenä on toiminut Helsinki Drink Festival. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin.