Daiquiri (persikka)

Daiquiri (persikka)

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti, jossa käytän itse valmistamaani persikkasiirappia.

Alkoholilaji:Käyttämäni alkoholi:i Määrä
Rommi (vaalea)Bacardi Carta Blanca50 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu25 ml
Persikkasiirappi25 ml

Drinkin alkoholipitoisuus: 18.75% i

Valmistustapa:
Sheikkaus

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Vaikka itse tehty persikkasiirappi maistui aivan taivaalliselta sellaisenaan viikko sitten, se ei juurikaan pääse esiin tässä yksinkertaisessa drinkissä muutoin kuin värinsä puolesta. Laitoin 2 osaa rommia (valitettavasti Plantation 3 Years oli lopussa ja Probitas vasta tulossa), 1 osa limeä ja 1 osa siirappia. Etanoli ei varsinaisesti maistu, hyvä niin, mutta persikkakaan ei oikeastaan maistu ainakaan itseltään. Limen maku on päälimmäinen. Tässä rommissahan ei makua olekaan muutoin kuin kokiksen seurana.

ARVOSANA: 80

Maksimipistemäärä on 100 ja drinkki on arvioitu 19.08.2023.

Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.

Drinkin lähteenä on toiminut Helsinki Drink Festival. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin.