Daiquiri (pineapple)

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen "keksijäksi" on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia "aina", ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.

Alkoholilaji:Käyttämäni alkoholi:
Rommi (maustettu)Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple

Muut ainesosat:
Valmistustapa:
Sheikkaus

Mikäli ainesosaluettelossa tai mahdollisissa kommenteissa esiintyy vieraita termejä, voit katsoa josko keräämästäni miksologian terminologiasta olisi apua.

Klikkaa linkistä, jos haluat nähdä kaikki muutkin tekemäni drinkit.

DRINKIN ARVIOINTI

Maistoin elämäni ensimmäisen Daiquirin Helsinki Drink Festivaaleilla maaliskuussa 2023. Kyseinen Daiquiri tehtiin minulle Plantationin kojulla juurikin tästä ananasrommista. Tykästyin tähän heti. Niin yksinkertainen valmistaa ja niin herkullinen. Puolet rommia ja loppupuolikas puoliksi limemehua ja sokerilientä. Ei lainkaan etanolin makua, mutta mahtava määrä muita herkullisia makuja.

ARVOSANA:
95
(maksimi 100)
25.03.2023


Tekemistäni drinkeistä löytyy top-lista, jolle pääsevät vain maistuvimmat drinkit.

Tämän drinkin inspiraationa/lähteenä on toiminut Helsinki Drink Festival. En ole halunnut kopioida tarkkaa reseptiä sivuilleni ja olen tarvittaessa vaihtanut alkuperäisreseptissä käytettyjä ainesosia sellaisiin, joita minulla on ollut käytettävissä. Voit katsoa reseptin mittoineen täältä.