Daiquiri (Probitas)

Daiquiri (probitas)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 23.5 % i
Tilavuus: 100 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Orrefors More Coupe
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (vaalea) Probitas White Blended Rum 50 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 25 ml
Sokeriliemi (1:1) 25 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kun rommissa on alkoholia 47% sen “perinteisen” 40% sijasta, sen huomaa jo maussa. Etanoli paistaa läpi, eikä drinkki ole täydellinen, vaikka juuri tämän rommin pitäisi olla “se ainoa oikea” vielä olemassa oleva rommi Daiquirin valmistamiseen. Voihan se jonkin mielestä ollakin, minusta ei. Drinkin mausta saa sen verran irti, että jos etanoli ei maistuisi näin vahvana, drinkki olisi parempi. Ehkä tätä joskus voisi koittaa tipauttamalla rommin määrän 40:ään millilitraan, mutta eihän se sitten enää ole “oikea” Daiquirin resepti. Tämä menee kategoriaan suuret pettymykset.

ARVOSANA: 80 / 100 (12.09.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Helsinki Drink Festival. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.