Daiquiri (probitas)

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.


Daiquiri (Probitas)

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
25 ml
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 23.5 % i

Ravintola-annoksia: 1.5 kpl i

Tilavuus: 100 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Orrefors More Coupe

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 12.09.2023


KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kun rommissa on alkoholia 47% sen “perinteisen” 40% sijasta, sen huomaa jo maussa. Etanoli paistaa läpi, eikä drinkki ole täydellinen, vaikka juuri tämän rommin pitäisi olla “se ainoa oikea” vielä olemassa oleva rommi Daiquirin valmistamiseen. Voihan se jonkin mielestä ollakin, minusta ei. Drinkin mausta saa sen verran irti, että jos etanoli ei maistuisi näin vahvana, drinkki olisi parempi. Ehkä tätä joskus voisi koittaa tipauttamalla rommin määrän 40:ään millilitraan, mutta eihän se sitten enää ole “oikea” Daiquirin resepti. Tämä menee kategoriaan suuret pettymykset.

ARVOSANA
80 / 100

Daiquiri (probitas)

Daiquiri on alunperin Kuubassa kehitetty drinkki. Sen “keksijäksi” on monessa yhteydessä nimetty amerikkalainen insinööri Jennings Stockton Cox vuonna 1898. Minusta on kuitenkin erittäin vaikea uskoa, että maassa, jossa on juotu rommia “aina”, ei kukaan olisi aiemmin oivaltanut sekoittaa keskenään limeä, sokeria ja rommia. Daiquiri on muuten saanut nimensä kaupungilta, jossa Cox työskenteli. Daiquireja valmistetaan tekijästä riippuen monista eri rommeista, useimmisten vaaleista rommeista. Joistakin tulee selvästi parempia kuin toisista, mutta nämähän ovat sitten makuasioita. Tämä on yksi variantti.


Daiquiri (Probitas)

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
23.5 % i
Ravintola-annoksia:
1.5 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
100 ml i
Juoma-astia:
Orrefors More Coupe
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
12.09.2023

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
25 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kun rommissa on alkoholia 47% sen “perinteisen” 40% sijasta, sen huomaa jo maussa. Etanoli paistaa läpi, eikä drinkki ole täydellinen, vaikka juuri tämän rommin pitäisi olla “se ainoa oikea” vielä olemassa oleva rommi Daiquirin valmistamiseen. Voihan se jonkin mielestä ollakin, minusta ei. Drinkin mausta saa sen verran irti, että jos etanoli ei maistuisi näin vahvana, drinkki olisi parempi. Ehkä tätä joskus voisi koittaa tipauttamalla rommin määrän 40:ään millilitraan, mutta eihän se sitten enää ole “oikea” Daiquirin resepti. Tämä menee kategoriaan suuret pettymykset.

ARVOSANA
80 / 100