Doctor Funk
Alkuperäinen Doctor Funk ei “virallisesti” ole tiki-drinkki, koska se on kehitetty jo 1800-luvulla, kauan ennen kuin tiki-kulttuuri syntyi. Lisäksi alkuperäinen drinkki ei sisältänyt lainkaan rommia, vaan siinä oli mm. absinttia, kuplavettä ja limemehua. Rommi lisättiin drinkkiin vasta tiki-kulttuurin kulta-aikana 1940-50 -luvuilla. Drinkki on nimetty aidon ihmisen, tohtori Bernhard Funkin mukaan, joka tohtorismiehenä kehitti drinkin masennuksen hoitoon. Drinkki poikkeaa useimmista tiki-drinkeistä siinä, että tämä on oikeasti kehitetty tyynenmeren alueella, kun muut tiki-drinkit vain imitoivat sellaista.

DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
Rommi (kypsytetty) | Hampden Estate Pure Single Jamaican 8 Year | 22.5 | ml |
Rommi (kypsytetty) | Plantation Isle of Fiji | 22.5 | ml |
Absintti | Tabu Classic Absinth | 7.5 | ml |
Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
Grenadiini | 22.5 | ml |
Limemehu | 15 | ml |
Sitruunamehu | 15 | ml |
Koristeeksi
Ananaksen lehti
Riedel DSG Double Rocks
Pebble-jää
Sheikataan
Boston cocktail shaker
Kuuma kesäpäivä
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkissä on käytettyjen rommien (eritoten jamaikalaisen) ansiosta todella täyteläinen maku ja Hampden Estaten rommi todellakin tuo drinkkiin mukavasti sitä funkkia, josta jamaikalaiset rommit parhaimmillaan tunnetaan. Absintin makukin on selkeä. Sitä ei voi olla huomaamatta, mutta se ei kuitenkaan ota koko makupalettia haltuunsa, vaan pelaa kiltisti yhdessä muiden makujen kanssa. Grenadiini tuo riitävästi makeutta ja luo sitrusten kanssa hyvän tasapainon kaikelle. Tämä on todella hyvä drinkki, suorastaan loistava! Vaikka en olekaan aniksen tai salmiakin ylin ystävä, on tuo absintin tuoma maku juuri se piste iin päälle, jota monet drinkit kaipaavat. Mutta mitvit! Vasta nyt, tätä kirjoittaessa, huomaan että drinkkiinhän olisi lopuksi pitänyt lisätä myös 30 ml soodavettä. Unohdin sen tyystin. No, ehkä juuri soodan unohtaminen tekikin drinkistä näin täyteläisen ja herkullisen.
ARVOSANA
95 / 100
Doctor Funk
Alkuperäinen Doctor Funk ei “virallisesti” ole tiki-drinkki, koska se on kehitetty jo 1800-luvulla, kauan ennen kuin tiki-kulttuuri syntyi. Lisäksi alkuperäinen drinkki ei sisältänyt lainkaan rommia, vaan siinä oli mm. absinttia, kuplavettä ja limemehua. Rommi lisättiin drinkkiin vasta tiki-kulttuurin kulta-aikana 1940-50 -luvuilla. Drinkki on nimetty aidon ihmisen, tohtori Bernhard Funkin mukaan, joka tohtorismiehenä kehitti drinkin masennuksen hoitoon. Drinkki poikkeaa useimmista tiki-drinkeistä siinä, että tämä on oikeasti kehitetty tyynenmeren alueella, kun muut tiki-drinkit vain imitoivat sellaista.

Välineet: Boston cocktail shaker | |
Alkoholipitoisuus: 22.4 % | Ravintola-annoksia: 1.5 kpl |
Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 105 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Double Rocks | Jää lasissa: Pebble-jää |
Tehty & arvioitu: 07.05.2025 | Sesonki: Kuuma kesäpäivä |
Valmistusvideoni:![]() |
DRINKIN RESEPTI
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkissä on käytettyjen rommien (eritoten jamaikalaisen) ansiosta todella täyteläinen maku ja Hampden Estaten rommi todellakin tuo drinkkiin mukavasti sitä funkkia, josta jamaikalaiset rommit parhaimmillaan tunnetaan. Absintin makukin on selkeä. Sitä ei voi olla huomaamatta, mutta se ei kuitenkaan ota koko makupalettia haltuunsa, vaan pelaa kiltisti yhdessä muiden makujen kanssa. Grenadiini tuo riitävästi makeutta ja luo sitrusten kanssa hyvän tasapainon kaikelle. Tämä on todella hyvä drinkki, suorastaan loistava! Vaikka en olekaan aniksen tai salmiakin ylin ystävä, on tuo absintin tuoma maku juuri se piste iin päälle, jota monet drinkit kaipaavat. Mutta mitvit! Vasta nyt, tätä kirjoittaessa, huomaan että drinkkiinhän olisi lopuksi pitänyt lisätä myös 30 ml soodavettä. Unohdin sen tyystin. No, ehkä juuri soodan unohtaminen tekikin drinkistä näin täyteläisen ja herkullisen.