Eclipse

Alkuperäisessä reseptissä käytettiin añejo tequilaa, eli reposadoakin pidempään kypsytettyä, mutta koska minulla ei sellaista ole (koskaan ollutkaan), joudun nyt käyttämään reposadoa. Drinkissä on myös mezcalia, jonka savuisuudesta en yleensä nauti, mutta sitä on tässä drinkissä melko vähän, joten jospa se ei ottaisi makua hallintaansa. Myös makean liköörin ja katkeron yhdistäminen kiinnostaa ennakkoon suuresti. Jos reseptiä hieman jaottelee, niin tequilaa ja mezcalia on drinkistä yhteensä puolet. Toinen puoli on kirsikkaista sokeria, sitruunaa ja Aperolia.


Eclipse

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Tequila (reposado) El Tequileño Reposado 60 ml
Likööri (kirsikka) Heering Cherry Liqueur 22.5 ml
Katkero (amaro) Aperol 22.5 ml
Mezcal Del Maguey Vida Clásico 7.5 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Sitruunamehu 22.5 ml

Koristeeksi
Sitruunan kuori
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 25.1 % i

Ravintola-annoksia: 2.2 kpl i

Tilavuus: 135 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Double Rocks

Jää lasissa: i
"Tavalliset" jääpalat

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 19.05.2025

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Miksihän minä odotin tämän drinkin olevan selvästi raikkaampi kuin mitä se onkaan? Mezcalin maku on selkeästi läsnä joka hörpyllä ensimmäisenä makuna, mutta ei se peitä muita makuja alleen. Kokonaisuus on kuitenkin tunkkaisen oloinen. Ovatko kirsikkalikööri ja reposado tequila syypäitä siihen? Sitruuna maistuu ihan pienesti taustalla ja vaikka se onkin raikas maku, ei se pysty kannattelemaan drinkkiä edes yhdessä Aperolin kevyesti appelsiinisen maun kanssa. Tämä menee sarjaan “juohan tätä irvistelemättä, mutta ei tästä jälkipolville jää kerrottavaa”. Kyllä nyt mezcalin arvostus taas tipahti hieman alemmaksi.

ARVOSANA
74 / 100

Eclipse

Alkuperäisessä reseptissä käytettiin añejo tequilaa, eli reposadoakin pidempään kypsytettyä, mutta koska minulla ei sellaista ole (koskaan ollutkaan), joudun nyt käyttämään reposadoa. Drinkissä on myös mezcalia, jonka savuisuudesta en yleensä nauti, mutta sitä on tässä drinkissä melko vähän, joten jospa se ei ottaisi makua hallintaansa. Myös makean liköörin ja katkeron yhdistäminen kiinnostaa ennakkoon suuresti. Jos reseptiä hieman jaottelee, niin tequilaa ja mezcalia on drinkistä yhteensä puolet. Toinen puoli on kirsikkaista sokeria, sitruunaa ja Aperolia.


Eclipse

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
25.1 % i
Ravintola-annoksia:
2.2 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
135 ml i
Jää lasissa: i
"Tavalliset" jääpalat
Tehty & arvioitu:
19.05.2025
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Miksihän minä odotin tämän drinkin olevan selvästi raikkaampi kuin mitä se onkaan? Mezcalin maku on selkeästi läsnä joka hörpyllä ensimmäisenä makuna, mutta ei se peitä muita makuja alleen. Kokonaisuus on kuitenkin tunkkaisen oloinen. Ovatko kirsikkalikööri ja reposado tequila syypäitä siihen? Sitruuna maistuu ihan pienesti taustalla ja vaikka se onkin raikas maku, ei se pysty kannattelemaan drinkkiä edes yhdessä Aperolin kevyesti appelsiinisen maun kanssa. Tämä menee sarjaan “juohan tätä irvistelemättä, mutta ei tästä jälkipolville jää kerrottavaa”. Kyllä nyt mezcalin arvostus taas tipahti hieman alemmaksi.

ARVOSANA
74 / 100