Eclipse
Alkuperäisessä reseptissä käytettiin añejo tequilaa, eli reposadoakin pidempään kypsytettyä, mutta koska minulla ei sellaista ole (koskaan ollutkaan), joudun nyt käyttämään reposadoa. Drinkissä on myös mezcalia, jonka savuisuudesta en yleensä nauti, mutta sitä on tässä drinkissä melko vähän, joten jospa se ei ottaisi makua hallintaansa. Myös makean liköörin ja katkeron yhdistäminen kiinnostaa ennakkoon suuresti. Jos reseptiä hieman jaottelee, niin tequilaa ja mezcalia on drinkistä yhteensä puolet. Toinen puoli on kirsikkaista sokeria, sitruunaa ja Aperolia.

DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
Tequila (reposado) | El Tequileño Reposado | 60 | ml |
Likööri (kirsikka) | Heering Cherry Liqueur | 22.5 | ml |
Katkero (amaro) | Aperol | 22.5 | ml |
Mezcal | Del Maguey Vida Clásico | 7.5 | ml |
Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
Sitruunamehu | 22.5 | ml |
Koristeeksi
Sitruunan kuori
Sour
Riedel DSG Double Rocks
"Tavalliset" jääpalat
Sheikataan
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Miksihän minä odotin tämän drinkin olevan selvästi raikkaampi kuin mitä se onkaan? Mezcalin maku on selkeästi läsnä joka hörpyllä ensimmäisenä makuna, mutta ei se peitä muita makuja alleen. Kokonaisuus on kuitenkin tunkkaisen oloinen. Ovatko kirsikkalikööri ja reposado tequila syypäitä siihen? Sitruuna maistuu ihan pienesti taustalla ja vaikka se onkin raikas maku, ei se pysty kannattelemaan drinkkiä edes yhdessä Aperolin kevyesti appelsiinisen maun kanssa. Tämä menee sarjaan “juohan tätä irvistelemättä, mutta ei tästä jälkipolville jää kerrottavaa”. Kyllä nyt mezcalin arvostus taas tipahti hieman alemmaksi.
ARVOSANA
74 / 100
Eclipse
Alkuperäisessä reseptissä käytettiin añejo tequilaa, eli reposadoakin pidempään kypsytettyä, mutta koska minulla ei sellaista ole (koskaan ollutkaan), joudun nyt käyttämään reposadoa. Drinkissä on myös mezcalia, jonka savuisuudesta en yleensä nauti, mutta sitä on tässä drinkissä melko vähän, joten jospa se ei ottaisi makua hallintaansa. Myös makean liköörin ja katkeron yhdistäminen kiinnostaa ennakkoon suuresti. Jos reseptiä hieman jaottelee, niin tequilaa ja mezcalia on drinkistä yhteensä puolet. Toinen puoli on kirsikkaista sokeria, sitruunaa ja Aperolia.

Drinkkiperhe: Sour | |
Alkoholipitoisuus: 25.1 % | Ravintola-annoksia: 2.2 kpl |
Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 135 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Double Rocks | Jää lasissa: "Tavalliset" jääpalat |
Tehty & arvioitu: 19.05.2025 | |
Valmistusvideoni:![]() |
DRINKIN RESEPTI
Alkoholittomat ainesosat
Määrä
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Miksihän minä odotin tämän drinkin olevan selvästi raikkaampi kuin mitä se onkaan? Mezcalin maku on selkeästi läsnä joka hörpyllä ensimmäisenä makuna, mutta ei se peitä muita makuja alleen. Kokonaisuus on kuitenkin tunkkaisen oloinen. Ovatko kirsikkalikööri ja reposado tequila syypäitä siihen? Sitruuna maistuu ihan pienesti taustalla ja vaikka se onkin raikas maku, ei se pysty kannattelemaan drinkkiä edes yhdessä Aperolin kevyesti appelsiinisen maun kanssa. Tämä menee sarjaan “juohan tätä irvistelemättä, mutta ei tästä jälkipolville jää kerrottavaa”. Kyllä nyt mezcalin arvostus taas tipahti hieman alemmaksi.