VIDEO

El Paso

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 17.7 % i
Tilavuus: 210 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Double Rocks
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Iso kirkas jääpala

Olen viime viikkoina katsonut Breaking Bad -sarjaa Netflixistä. Tämän mainitsen siksi, että tämän drinkkireseptin lähde (linkki alempana) on video, jossa sarjan pääosanäyttelijät mainostavat omaa mezcal-merkkiään samalla kun valmistavat drinkkiä jonkun baariammattilaisen kanssa. Minä en käytä heidän mezcalia, koska julkkisviinat ovat pääsääntöisesti kallista kuraa ja koska sitä ei ole  Euroopassa saatavissakaan.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Mezcal Del Maguey Vida Classico 60 ml
Likööri (chili) Ancho Reyes Original 30 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Ananasmehu 45 ml
Guavamehu 45 ml
Kanelisiirappi 30 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Mezcalin savuisuus tulee juoman mauista ensimmäisenä esiin. Se myöskin pysyy päälimmäisenä makuna alusta aina jälkimakuun asti. Heti perässä esiin tulee chililiköörin niin ikään aavistuksen savuinen maku, mutta ennen kaikkea sellainen pieni kihelmöinti kielen reunoilla, jonka kaikki tulisempaa tai mausteisempaa ruokaa syöneet tietävät. Varsinaisesti tulista tämä ei suinkaan ole. Hedelmämehuista taidan maistaa pääasiassa guavamehun ja kanelin maunkin kuvittelen ajoittain maistavani. Tämä drinkki menee ehdottomasti kuvitteelliseen kategoriaan kiinnostava, erikoinen ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, mutta tuskinpa tilaisin koskaan toista tällaista. Savun maku ei vaan miellytä minua muualla kuin grilliruoassa ja pekonissa, joten en minä tälle ylistystä voi laulaa pelkästään ainesosien kiinnostavuuden vuoksi.

ARVOSANA: 75 / 100 (22.11.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut The Beard Behind the Bar. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


KATSO MYÖS NÄMÄ DRINKIT: