English Garden

VIDEO

English Garden

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 18.8 % i
Tilavuus: 135 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Pitkä jääpala

Seljankukkalikööri ei ole ihan jokapäiväinen ainesosa kotibaarissani, mutta maailmalla sitä kutsutaan jostain käsittämättömästä syystä monesti baarimestarin ketsupiksi. Ehkä sillä tarkoitetaan, että se viimeistelee drinkit kuten ketsuppi viimeistelee lasagnen tai pasta bolognesen.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Gini (london dry) Beefeater London Dry Gin 45 ml
Likööri (seljankukka) St. Germain 30 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Omenamehu (samea) 50 ml
Limemehu 10 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkki on aluksi todella raikas. Seljankukkalikööri maistuu nimensä mukaisesti kukkaiselta puutarhalta ja omenamehu tuo drinkkiin pehmeyttä ja makeutta. Ginin yrtit maistuvat mietona ja limen kirpsakkuuskin on melko vähäistä. Siinä mielessä hyvä tasapaino kuitenkin, että kaikki maistuu, mitä lasista löytyy. Paitsi ehkä kurkkukoriste. Jälkimaussa suuhun ilmaantuu ihan pieni karvaus/kitkeryys. Mahtaako sekin olla peräisin likööristä? Ennen kuin lasi on tyhjä, maistuu suussa myös puutarhasta tuttu multamainen vivahde, eikä sitä makua toki mieluisaksi voi kehua. Ihan mukavan keväinen drinkkikokemus kuitenkin.

ARVOSANA: 80 / 100 (30.03.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Steve the Bartender. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


KATSO MYÖS NÄMÄ DRINKIT: