Jerez on espanjaa ja tarkoittaa sherryä. Flor puolestaan tarkoittaa kukkaa. Tämä asia selvisi minulle vasta drinkin tekemisen jälkeen. Sherry tehdään muiden viinien tavoin rypäleistä tietyllä tavalla, mutta aina Espanjassa. Alkuperäisresptissä oli aprikoosiliköörin määräksi merkitty 7,5 ml, mutta kasvatin sitä kymmeneen.
Jerez on espanjaa ja tarkoittaa sherryä. Flor puolestaan tarkoittaa kukkaa. Tämä asia selvisi minulle vasta drinkin tekemisen jälkeen. Sherry tehdään muiden viinien tavoin rypäleistä tietyllä tavalla, mutta aina Espanjassa. Alkuperäisresptissä oli aprikoosiliköörin määräksi merkitty 7,5 ml, mutta kasvatin sitä kymmeneen.
Alkoholipitoisuus:
DRINKIN ALKOHOLIPITOISUUSAlkoholipitoisuudessa ei ole huomioitu sitä, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat osittain vedeksi, joka laskee drinkin alkoholipitoisuutta mainitusta. Drinkin alkoholipitoisuus on laskettu juuri näillä alkoholeilla tehtynä. 18.3 %
Ravintola-annoksia:
SUOMALAISTEN RAVINTOLA-ANNOSTEN MÄÄRÄ DRINKISSÄSuomalainen ravintola-annos alkoholia sisältää n. 12 g puhdasta alkoholia. Yksi annos on esim. 4 cl viinaa (38 %) tai 33 cl keskiolutta. Viinan lantraaminen ei vaikuta puhtaan alkoholin määrään eli saat saman määrän alkoholia kehoosi juomalla viinan raakana tai lantrattuna. 1.3 kpl
Tilavuus:
DRINKIN KOKOTilavuudessa ei ole huomioitu, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat kasvattaen drinkin tilavuutta. Yleinen 10 sekunnin sheikkaus lisää drinkkiin n. 25 ml vettä. Yleinen 30 sekunnin sekoitus lisää vettä n. 40 ml. Molemmissa tapauksissa vesimäärä lisääntyy mainituista, jos jäät ovat märkiä/sulaneita tai varsinkin jos käytät jäämurskaa. Suurista jääpaloista sulaa vähemmän vettä kuin pienistä samassa ajassa. Laimennus kuitenkin kuuluu drinkkien valmistukseen. 108.5 ml
Jää lasissa:
JÄILLÄ VAI ILMANKaikissa drinkeissä lasiin ei laiteta jäätä lainkaan ja jos laitetaan, on jäätyyppejä eli jään muotoja useita. Tässä näet tässä drinkissä käyttämäni jäätyypin (jos käytetty). Jäätyypistä on linkki muottiin, jolla kyseinen jää on luotu Ei mitään
Tehty & arvioitu: 14.09.2024
Alkoholipitoisuus:
DRINKIN ALKOHOLIPITOISUUSAlkoholipitoisuudessa ei ole huomioitu sitä, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat osittain vedeksi, joka laskee drinkin alkoholipitoisuutta mainitusta. Drinkin alkoholipitoisuus on laskettu juuri näillä alkoholeilla tehtynä. 18.3 %
Ravintola-annoksia:
SUOMALAISTEN RAVINTOLA-ANNOSTEN MÄÄRÄ DRINKISSÄSuomalainen ravintola-annos alkoholia sisältää n. 12 g puhdasta alkoholia. Yksi annos on esim. 4 cl viinaa (38 %) tai 33 cl keskiolutta. Viinan lantraaminen ei vaikuta puhtaan alkoholin määrään eli saat saman määrän alkoholia kehoosi juomalla viinan raakana tai lantrattuna. 1.3 kpl
Tilavuus:
DRINKIN KOKOTilavuudessa ei ole huomioitu, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat kasvattaen drinkin tilavuutta. Yleinen 10 sekunnin sheikkaus lisää drinkkiin n. 25 ml vettä. Yleinen 30 sekunnin sekoitus lisää vettä n. 40 ml. Molemmissa tapauksissa vesimäärä lisääntyy mainituista, jos jäät ovat märkiä/sulaneita tai varsinkin jos käytät jäämurskaa. Suurista jääpaloista sulaa vähemmän vettä kuin pienistä samassa ajassa. Laimennus kuitenkin kuuluu drinkkien valmistukseen. 108.5 ml
Tehty & arvioitu: 14.09.2024
Jää lasissa:
JÄILLÄ VAI ILMANKaikissa drinkeissä lasiin ei laiteta jäätä lainkaan ja jos laitetaan, on jäätyyppejä eli jään muotoja useita. Tässä näet tässä drinkissä käyttämäni jäätyypin (jos käytetty). Jäätyypistä on linkki muottiin, jolla kyseinen jää on luotu Ei mitään
Katso kotibaarissani kuvaamani video drinkin valmistuksesta YouTube-kanavallani. DRINKIN RESEPTI
RESEPTIN TULOSTAMINENDrinkkireseptin tulostaminen on täysin sallittua. Olen muokannut sivun sellaiseksi, että kun selaimen tulostustoiminnolla ryhdyt tulostamaan, sinulle tulostetaan ainoastaan tarpeelliset tiedot, eli resepti. Kuvia, valikoita tai minun mielipiteitä ei tulosteta. Ole hyvä.
Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi
Minä käytin drinkissä juuri näitä alkoholeja, koska minulla oli näitä käytettävissä. Voit ihan hyvin vaihtaa alkoholeja johonkin toiseen saman lajin edustajaan kunhan tiedostat, että drinkki maistuu silloin hieman eriltä. Määrä
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN1 ml bitteriä on 1 roiskaus (dash)
1 ml absinttiä on suihkaus suihkepullosta
5 ml on yksi baarilusikallinen
Alkoholittomat ainesosat:
Määrä
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN5 ml on yksi baarilusikallinen
1 munanvalkuainen on n. 30 ml
1 kananmuna on n. 50 ml
1 ml vaahdottajaa on 1 pisara DRINKIN RESEPTI
RESEPTIN TULOSTAMINENDrinkkireseptin tulostaminen on täysin sallittua. Olen muokannut sivun sellaiseksi, että kun selaimen tulostustoiminnolla ryhdyt tulostamaan, sinulle tulostetaan ainoastaan tarpeelliset tiedot, eli resepti. Kuvia, valikoita tai minun mielipiteitä ei tulosteta. Ole hyvä.
Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi
Minä käytin drinkissä juuri näitä alkoholeja, koska minulla oli näitä käytettävissä. Voit ihan hyvin vaihtaa alkoholeja johonkin toiseen saman lajin edustajaan kunhan tiedostat, että drinkki maistuu silloin hieman eriltä.
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN1 ml bitteriä on 1 roiskaus (dash)
1 ml absinttiä on suihkaus suihkepullosta
5 ml on yksi baarilusikallinen Määrä
Alkoholittomat ainesosat
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN5 ml on yksi baarilusikallinen
1 munanvalkuainen on n. 30 ml
1 kananmuna on n. 50 ml
1 ml vaahdottajaa on 1 pisara Määrä KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ihan ensimmäinen drinkistä irtoava maku on vähintäänkin hämärä. Siitä tulee mieleen lähinnä sisäpuolelta kostunut kumisaapas. Kyseinen maku tosin (onneksi) muuttuu melko nopeasti parempaan suuntaan, mutta millaiseksi? Tässä säilyy loppuun asti jokin hieman erikoinen, mutta samalla viehättävä maku, jota on vaikea kuvailla. Mikään ainesosa ei maistu ylitse muiden, ei edes normaalisti niin hallitseva Smith & Cross. Aprikoosilikööri tulee esiin juuri sopivan vahvana jälkimakuna. Minkäänlaista viinimäisyyttä drinkissä ei ole, mutta onko tuo erikoinen maku kuitenkin sherry? Drinkki ei ole makea, vaan ennemminkin pikkukirpsakka sitruunan ansiosta. Drinkki on vallan mielenkiintoinen ja maistuvakin, kunhan makunystyrät pääsevät hämmennyksestä yli.
ARVOSANA: 84 / 100
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ihan ensimmäinen drinkistä irtoava maku on vähintäänkin hämärä. Siitä tulee mieleen lähinnä sisäpuolelta kostunut kumisaapas. Kyseinen maku tosin (onneksi) muuttuu melko nopeasti parempaan suuntaan, mutta millaiseksi? Tässä säilyy loppuun asti jokin hieman erikoinen, mutta samalla viehättävä maku, jota on vaikea kuvailla. Mikään ainesosa ei maistu ylitse muiden, ei edes normaalisti niin hallitseva Smith & Cross. Aprikoosilikööri tulee esiin juuri sopivan vahvana jälkimakuna. Minkäänlaista viinimäisyyttä drinkissä ei ole, mutta onko tuo erikoinen maku kuitenkin sherry? Drinkki ei ole makea, vaan ennemminkin pikkukirpsakka sitruunan ansiosta. Drinkki on vallan mielenkiintoinen ja maistuvakin, kunhan makunystyrät pääsevät hämmennyksestä yli.
ARVOSANA: 84 / 100