Flor de Jerez

Jerez on espanjaa ja tarkoittaa sherryä. Flor puolestaan tarkoittaa kukkaa. Tämä asia selvisi minulle vasta drinkin tekemisen jälkeen. Sherry tehdään muiden viinien tavoin rypäleistä tietyllä tavalla, mutta aina Espanjassa. Alkuperäisresptissä oli aprikoosiliköörin määräksi merkitty 7,5 ml, mutta kasvatin sitä kymmeneen.



DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Sherry Lustau Sherry Papirusa Manzanilla 45 ml
Rommi (kypsytetty) Smith & Cross Jamaica Navy Strength 15 ml
Likööri (aprikoosi) Giffard Abricot du Roussillon 10 ml
Katkero (bitter) Angostura Aromatic Bitters 1 roiskaus

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Sitruunamehu 22.5 ml
Demerarasiirappi (2:1) 15 ml
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 18.3 % i

Ravintola-annoksia: 1.3 kpl i

Tilavuus: 108.5 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Nick & Nora

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 14.09.2024

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ihan ensimmäinen drinkistä irtoava maku on vähintäänkin hämärä. Siitä tulee mieleen lähinnä sisäpuolelta kostunut kumisaapas. Kyseinen maku tosin (onneksi) muuttuu melko nopeasti parempaan suuntaan, mutta millaiseksi? Tässä säilyy loppuun asti jokin hieman erikoinen, mutta samalla viehättävä maku, jota on vaikea kuvailla. Mikään ainesosa ei maistu ylitse muiden, ei edes normaalisti niin hallitseva Smith & Cross. Aprikoosilikööri tulee esiin juuri sopivan vahvana jälkimakuna. Minkäänlaista viinimäisyyttä drinkissä ei ole, mutta onko tuo erikoinen maku kuitenkin sherry? Drinkki ei ole makea, vaan ennemminkin pikkukirpsakka sitruunan ansiosta. Drinkki on vallan mielenkiintoinen ja maistuvakin, kunhan makunystyrät pääsevät hämmennyksestä yli.

ARVOSANA
84 / 100

Flor de Jerez

Jerez on espanjaa ja tarkoittaa sherryä. Flor puolestaan tarkoittaa kukkaa. Tämä asia selvisi minulle vasta drinkin tekemisen jälkeen. Sherry tehdään muiden viinien tavoin rypäleistä tietyllä tavalla, mutta aina Espanjassa. Alkuperäisresptissä oli aprikoosiliköörin määräksi merkitty 7,5 ml, mutta kasvatin sitä kymmeneen.



Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
18.3 % i
Ravintola-annoksia:
1.3 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
108.5 ml i
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
14.09.2024
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ihan ensimmäinen drinkistä irtoava maku on vähintäänkin hämärä. Siitä tulee mieleen lähinnä sisäpuolelta kostunut kumisaapas. Kyseinen maku tosin (onneksi) muuttuu melko nopeasti parempaan suuntaan, mutta millaiseksi? Tässä säilyy loppuun asti jokin hieman erikoinen, mutta samalla viehättävä maku, jota on vaikea kuvailla. Mikään ainesosa ei maistu ylitse muiden, ei edes normaalisti niin hallitseva Smith & Cross. Aprikoosilikööri tulee esiin juuri sopivan vahvana jälkimakuna. Minkäänlaista viinimäisyyttä drinkissä ei ole, mutta onko tuo erikoinen maku kuitenkin sherry? Drinkki ei ole makea, vaan ennemminkin pikkukirpsakka sitruunan ansiosta. Drinkki on vallan mielenkiintoinen ja maistuvakin, kunhan makunystyrät pääsevät hämmennyksestä yli.

ARVOSANA
84 / 100