French Martini

VIDEO

French Martini (vadelma)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 14.1 % i
Tilavuus: 180 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Orrefors More Coupe
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Drinkki kehitettiin 1980-luvulla Yhdysvalloissa. Alkuperäisessä drinkissä käytetään mustaherukkalikööriä, mutta tämä musta vadelmalikööri on yleinen (makeampi) vaihtoehto sille. Lisäksi “yleisimmässä” alkuperäisen drinkin reseptissä suhteet ovat 4:1:3 (vodka, likööri, mehu) kun tässä variaatiossa suhteet ovat 1:1:2 (vodka, likööri, mehu) korostaen vadelmalikööriä.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Vodka Ketel One Vodka 45 ml
Likööri (vadelma) Chambord 45 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Ananasmehu 90 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Vadelmaversio kuvassa oikealla. Havaitsen sekä tuoksussa, että maussa selkeästi vadelman ja ananaksen. Kaunis punainen väritys sopii drinkin makuun. Kuten mesimarjaversiossakin, maistuu tässä vodkan tuoma etanoli, mutta tässäkään ei ihan häiriöksi asti. Kun lopuksi maistan drinkkejä peräkkäin, huomaan että tämä vadelmaversio on selkeästi vähemmän makea kuin mesimarjaversio. Loppusanoina suoraan mesimarjaversion kommentit: Ihan mukava drinkki. Luokittelisin tämän sinne kuvitteelliseen “elegantit drinkit” kategoriaan. Molemmat versiot saavat saman arvosanan, vaikka maistuvatkin eriltä. Paremmuusjärjestykseen en osaa niitä laittaa.

ARVOSANA: 85 / 100 (23.06.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Steve the Bartender. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.