French Martini
Katso video
drinkin valmistuksesta
YouTube-kanavallani:
French Martini

French Martini (vadelma)

Drinkki kehitettiin 1980-luvulla Yhdysvalloissa. Alkuperäisessä drinkissä käytetään mustaherukkalikööriä, mutta tämä musta vadelmalikööri on yleinen (makeampi) vaihtoehto sille. Lisäksi “yleisimmässä” alkuperäisen drinkin reseptissä suhteet ovat 4:1:3 (vodka, likööri, mehu) kun tässä variaatiossa suhteet ovat 1:1:2 (vodka, likööri, mehu) korostaen vadelmalikööriä.

Alkoholilaji:Käyttämäni alkoholi:i Määrä
VodkaKetel One Vodka45 ml
Likööri (vadelma)Chambord45 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Ananasmehu90 ml

Drinkin alkoholipitoisuus: 14.1% i

Valmistustapa:
Sheikkaus

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Vadelmaversio kuvassa oikealla. Havaitsen sekä tuoksussa, että maussa selkeästi vadelman ja ananaksen. Kaunis punainen väritys sopii drinkin makuun. Kuten mesimarjaversiossakin, maistuu tässä vodkan tuoma etanoli, mutta tässäkään ei ihan häiriöksi asti. Kun lopuksi maistan drinkkejä peräkkäin, huomaan että tämä vadelmaversio on selkeästi vähemmän makea kuin mesimarjaversio. Loppusanoina suoraan mesimarjaversion kommentit: Ihan mukava drinkki. Luokittelisin tämän sinne kuvitteelliseen “elegantit drinkit” kategoriaan. Molemmat versiot saavat saman arvosanan, vaikka maistuvatkin eriltä. Paremmuusjärjestykseen en osaa niitä laittaa.

ARVOSANA: 85

Maksimipistemäärä on 100 ja drinkki on arvioitu 23.06.2023.

Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.

Drinkin lähteenä on toiminut Steve the Bartender. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.