Giny Germain
Tuorekurkun määrän osalta resepti on niinkin epämääräinen kuin “3 tuumaa pilkottuna” joka on Suomeksi 7,6 cm pilkottuna. Sehän ei tilavuudesta kerro mitään (koska riippuu kurkun paksuudesta). Jos oletetaan, että kurkun halkaisija on 50 mm ja palan pituus 76 mm, on tarvittavan kurkkupalan tilavuus noin puolitoista desilitraa. Koska siitä kuitenkin suurin osa suodatetaan siivilällä pois, eikä lasiin päädy kuin nesteet, merkkaan sen määräksi vain kolmasosan palan tilavuudesta. Koristeviipale kurkkua pitäisi saada makoilemaan munanvalkuaisesta syntyvän vaahdon pinnalle.

DRINKIN RESEPTI
| Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
| Gini (plymouth) | Plymouth Navy Strength Gin | 45 | ml |
| Likööri (seljankukka) | St. Germain | 22.5 | ml |
| Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
| Limemehu | 15 | ml |
| Sitruunamehu | 7.5 | ml |
| Munanvalkuainen | 20 | ml |
| Tuorekurkku | 50 | ml |
Koristeeksi
Tuorekurkkuviipale
Sour
Orrefors More Coupe
Ei mitään
Sheikataan
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ginin yrtit ja katajaisuus maistuu tässä selvästi, mutta päämaku taitaa kuitenkin olla kurkun. Kurkku maistuu itse asiassa jopa niin paljon, että se tekee kokonaisuudesta aavistuksen multaisan. Vähempikin olisi riittänyt. Liköörin kukkaisuutta tässä ei valitettavasti juuri ole sen enempää kuin sitruksienkaan vivahteita. Drinkki on erilainen ja siksi jokseenkin mielenkiintoinen, mutta herkullisuudessa jäädään sen pienen multaisuuden vuoksi keskitasolle.
Lisäys tunti myöhemmin: tein drinkin uudestaan vähentäen kurkun määrää n. kolmanneksella ja lisäämällä seljankukkaliköörin määrän 30:een. Drinkki parani hieman, muttei merkittävästi. Kaipaisi ainakin makeutta lisää.
ARVOSANA
73 / 100
Giny Germain
Tuorekurkun määrän osalta resepti on niinkin epämääräinen kuin “3 tuumaa pilkottuna” joka on Suomeksi 7,6 cm pilkottuna. Sehän ei tilavuudesta kerro mitään (koska riippuu kurkun paksuudesta). Jos oletetaan, että kurkun halkaisija on 50 mm ja palan pituus 76 mm, on tarvittavan kurkkupalan tilavuus noin puolitoista desilitraa. Koska siitä kuitenkin suurin osa suodatetaan siivilällä pois, eikä lasiin päädy kuin nesteet, merkkaan sen määräksi vain kolmasosan palan tilavuudesta. Koristeviipale kurkkua pitäisi saada makoilemaan munanvalkuaisesta syntyvän vaahdon pinnalle.

Drinkkiperhe: Sour | |
| Alkoholipitoisuus: 18.8 % | Ravintola-annoksia: 2 kpl |
| Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 160 ml |
Juoma-astia: Orrefors More Coupe | Jää lasissa: Ei mitään |
| Tehty & arvioitu: 01.10.2025 | |
Valmistusvideoni: | |
DRINKIN RESEPTI
Alkoholittomat ainesosat
Määrä
Koristeeksi
Tuorekurkkuviipale
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ginin yrtit ja katajaisuus maistuu tässä selvästi, mutta päämaku taitaa kuitenkin olla kurkun. Kurkku maistuu itse asiassa jopa niin paljon, että se tekee kokonaisuudesta aavistuksen multaisan. Vähempikin olisi riittänyt. Liköörin kukkaisuutta tässä ei valitettavasti juuri ole sen enempää kuin sitruksienkaan vivahteita. Drinkki on erilainen ja siksi jokseenkin mielenkiintoinen, mutta herkullisuudessa jäädään sen pienen multaisuuden vuoksi keskitasolle.
Lisäys tunti myöhemmin: tein drinkin uudestaan vähentäen kurkun määrää n. kolmanneksella ja lisäämällä seljankukkaliköörin määrän 30:een. Drinkki parani hieman, muttei merkittävästi. Kaipaisi ainakin makeutta lisää.




