Italian Zombie
Miksikö drinkin nimessä esiintyy Italia? Siksi, koska drinkki sisältää Camparia, jota oikea Zombie ei sisällä. Tiki-drinkkejä harvoin siivilöidään sheikkaamisen jälkeen, vaan sheikatessa käytetyt jäät kaadetaan monesti suoraan lasiin ja tuoreita jäitä vain lisätään lasi täyteen.

DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
Rommi (kypsytetty) | Appleton Estate Rare Casks 12 Year | 45 | ml |
Rommi (kypsytetty) | Hampden Estate Pure Single Jamaican 8 Year | 15 | ml |
Katkero (bitter) | Campari | 30 | ml |
Likööri (aprikoosi) | Giffard Abricot du Roussillon | 15 | ml |
Katkero (bitter) | Angostura Aromatic Bitters | 2 | roiskaus |
Absintti | Ricard Pastis de Marseille | 6 | pisara |
Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
Ananasmehu | 60 | ml |
Limemehu | 22.5 | ml |
Passionsiirappi | 15 | ml |
Tiki
Hurricane / Piña Colada
Jäämurska
Sheikataan
Boston cocktail shaker
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Pelkästään jo reseptiä lukemalla tästä drinkistä tulee mieleen aikamoinen sekamelska ja sitähän tämä kyllä onkin. Alussa maistuu ainoastaan Camparin kitkeryys (sopivan vahvuisena) ja pastisin lieväksi jäävä anismaisuus. Mikä sitten onkaan seuraava maku? Hyvin vaikea sanoa. Tämä on sellainen makujen sekamelska, että en osaa edes sanoa pidänkö tästä vai en. Muutaman hörpyn jälkeen alan vihdoin maistaa jamaikalaiset rommitkin ja sehän parantaa tietenkin kokonaisuutta jo merkittävästi. Aprikoosilikööristä ei ole maun vivahdettakaan havaittavissa. Sitä olisi näiden makujen kanssa varmaan pitänyt lorauttaa desi mukaan. Alkoholittomatkaan ainesosat eivät pääse kunnolla esiin. Passionsiirappi tuo liköörin kanssa hieman makeutta ja ananasmehu yhdessä limen kanssa pienesti drinkin kaipaamaa kirpsakkuutta. Arvosana jää lopulta sinne parempaan keskikastiin, eli irvistelemättä tätä juo, mutta ei tule ikävä, jos ei toista kertaa pääse maistamaan.
PS. Tein jälkikäteen testin, jossa tuplasin aprikoosiliköörin määrän 30:een (koska tätä kirjoittaessa on aprikoosiliköörin teemakuukausi) ja drinkki parani sillä hieman. Camparin kitkeryys pysyi kuitenkin vahvana ja drinkin makeus kasvoi ehkä jopa liiaksi.
ARVOSANA
70 / 100
Italian Zombie
Miksikö drinkin nimessä esiintyy Italia? Siksi, koska drinkki sisältää Camparia, jota oikea Zombie ei sisällä. Tiki-drinkkejä harvoin siivilöidään sheikkaamisen jälkeen, vaan sheikatessa käytetyt jäät kaadetaan monesti suoraan lasiin ja tuoreita jäitä vain lisätään lasi täyteen.

Drinkkiperhe: Tiki | Välineet: Boston cocktail shaker |
Alkoholipitoisuus: 19.4 % | Ravintola-annoksia: 2.7 kpl |
Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 209.5 ml |
Juoma-astia: Hurricane / Piña Colada | Jää lasissa: Jäämurska |
Tehty & arvioitu: 21.09.2024 | |
Valmistusvideoni:![]() |
DRINKIN RESEPTI
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Pelkästään jo reseptiä lukemalla tästä drinkistä tulee mieleen aikamoinen sekamelska ja sitähän tämä kyllä onkin. Alussa maistuu ainoastaan Camparin kitkeryys (sopivan vahvuisena) ja pastisin lieväksi jäävä anismaisuus. Mikä sitten onkaan seuraava maku? Hyvin vaikea sanoa. Tämä on sellainen makujen sekamelska, että en osaa edes sanoa pidänkö tästä vai en. Muutaman hörpyn jälkeen alan vihdoin maistaa jamaikalaiset rommitkin ja sehän parantaa tietenkin kokonaisuutta jo merkittävästi. Aprikoosilikööristä ei ole maun vivahdettakaan havaittavissa. Sitä olisi näiden makujen kanssa varmaan pitänyt lorauttaa desi mukaan. Alkoholittomatkaan ainesosat eivät pääse kunnolla esiin. Passionsiirappi tuo liköörin kanssa hieman makeutta ja ananasmehu yhdessä limen kanssa pienesti drinkin kaipaamaa kirpsakkuutta. Arvosana jää lopulta sinne parempaan keskikastiin, eli irvistelemättä tätä juo, mutta ei tule ikävä, jos ei toista kertaa pääse maistamaan.
PS. Tein jälkikäteen testin, jossa tuplasin aprikoosiliköörin määrän 30:een (koska tätä kirjoittaessa on aprikoosiliköörin teemakuukausi) ja drinkki parani sillä hieman. Camparin kitkeryys pysyi kuitenkin vahvana ja drinkin makeus kasvoi ehkä jopa liiaksi.