Italian Zombie

Miksikö drinkin nimessä esiintyy Italia? Siksi, koska drinkki sisältää Camparia, jota oikea Zombie ei sisällä. Tiki-drinkkejä harvoin siivilöidään sheikkaamisen jälkeen, vaan sheikatessa käytetyt jäät kaadetaan monesti suoraan lasiin ja tuoreita jäitä vain lisätään lasi täyteen.


Italian Zombie

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Rommi (kypsytetty) Appleton Estate Rare Casks 12 Year 45 ml
Rommi (kypsytetty) Hampden Estate Pure Single Jamaican 8 Year 15 ml
Katkero (bitter) Campari 30 ml
Likööri (aprikoosi) Giffard Abricot du Roussillon 15 ml
Katkero (bitter) Angostura Aromatic Bitters 2 roiskaus
Absintti Ricard Pastis de Marseille 6 pisara

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Ananasmehu 60 ml
Limemehu 22.5 ml
Passionsiirappi 15 ml
Drinkkiperhe:
Tiki

Alkoholipitoisuus: 19.4 % i

Ravintola-annoksia: 2.7 kpl i

Tilavuus: 209.5 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Hurricane / Piña Colada

Jää lasissa: i
Jäämurska

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shaker

Tehty & arvioitu: 21.09.2024

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Pelkästään jo reseptiä lukemalla tästä drinkistä tulee mieleen aikamoinen sekamelska ja sitähän tämä kyllä onkin. Alussa maistuu ainoastaan Camparin kitkeryys (sopivan vahvuisena) ja pastisin lieväksi jäävä anismaisuus. Mikä sitten onkaan seuraava maku? Hyvin vaikea sanoa. Tämä on sellainen makujen sekamelska, että en osaa edes sanoa pidänkö tästä vai en. Muutaman hörpyn jälkeen alan vihdoin maistaa jamaikalaiset rommitkin ja sehän parantaa tietenkin kokonaisuutta jo merkittävästi. Aprikoosilikööristä ei ole maun vivahdettakaan havaittavissa. Sitä olisi näiden makujen kanssa varmaan pitänyt lorauttaa desi mukaan. Alkoholittomatkaan ainesosat eivät pääse kunnolla esiin. Passionsiirappi tuo liköörin kanssa hieman makeutta ja ananasmehu yhdessä limen kanssa pienesti drinkin kaipaamaa kirpsakkuutta. Arvosana jää lopulta sinne parempaan keskikastiin, eli irvistelemättä tätä juo, mutta ei tule ikävä, jos ei toista kertaa pääse maistamaan.

PS. Tein jälkikäteen testin, jossa tuplasin aprikoosiliköörin määrän 30:een (koska tätä kirjoittaessa on aprikoosiliköörin teemakuukausi) ja drinkki parani sillä hieman. Camparin kitkeryys pysyi kuitenkin vahvana ja drinkin makeus kasvoi ehkä jopa liiaksi.

ARVOSANA
70 / 100

Italian Zombie

Miksikö drinkin nimessä esiintyy Italia? Siksi, koska drinkki sisältää Camparia, jota oikea Zombie ei sisällä. Tiki-drinkkejä harvoin siivilöidään sheikkaamisen jälkeen, vaan sheikatessa käytetyt jäät kaadetaan monesti suoraan lasiin ja tuoreita jäitä vain lisätään lasi täyteen.


Italian Zombie

Drinkkiperhe:
Tiki
Välineet: i
Boston cocktail shaker
Alkoholipitoisuus:
19.4 % i
Ravintola-annoksia:
2.7 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
209.5 ml i
Jää lasissa: i
Jäämurska
Tehty & arvioitu:
21.09.2024
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
60 ml
22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Pelkästään jo reseptiä lukemalla tästä drinkistä tulee mieleen aikamoinen sekamelska ja sitähän tämä kyllä onkin. Alussa maistuu ainoastaan Camparin kitkeryys (sopivan vahvuisena) ja pastisin lieväksi jäävä anismaisuus. Mikä sitten onkaan seuraava maku? Hyvin vaikea sanoa. Tämä on sellainen makujen sekamelska, että en osaa edes sanoa pidänkö tästä vai en. Muutaman hörpyn jälkeen alan vihdoin maistaa jamaikalaiset rommitkin ja sehän parantaa tietenkin kokonaisuutta jo merkittävästi. Aprikoosilikööristä ei ole maun vivahdettakaan havaittavissa. Sitä olisi näiden makujen kanssa varmaan pitänyt lorauttaa desi mukaan. Alkoholittomatkaan ainesosat eivät pääse kunnolla esiin. Passionsiirappi tuo liköörin kanssa hieman makeutta ja ananasmehu yhdessä limen kanssa pienesti drinkin kaipaamaa kirpsakkuutta. Arvosana jää lopulta sinne parempaan keskikastiin, eli irvistelemättä tätä juo, mutta ei tule ikävä, jos ei toista kertaa pääse maistamaan.

PS. Tein jälkikäteen testin, jossa tuplasin aprikoosiliköörin määrän 30:een (koska tätä kirjoittaessa on aprikoosiliköörin teemakuukausi) ja drinkki parani sillä hieman. Camparin kitkeryys pysyi kuitenkin vahvana ja drinkin makeus kasvoi ehkä jopa liiaksi.

ARVOSANA
70 / 100