Iz Bananaz

VIDEO

Iz Bananaz

Katso kotibaarissani kuvaamani video drinkin valmistuksesta YouTube-kanavallani.

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Tilavuus: 116 ml i
Alkoholipitoisuus: 28.1 % i
Ravintola-annoksia: 2.1 i
Tehty & arvioitu: 20.01.2025
Käyttämäni juoma-astia: Highball – Riedel DSG
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Jäämurska
Reseptin lähde: Lui Fernandes (katso)

Minulla ei valitettavasti ole juuri sitä Amaro Montenegroa, jota resepti tarkalleen ottaen vaatisi, joten korvaan sen toisella amarolla. Muut ainesosat ovat täsmälleen reseptin lähteen mukaiset.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Cachaça (kypsytetty) Avuá Amburana 45 ml
Katkero (amaro) Nonino Amaro Quintessentia 30 ml
Likööri (banaani) Giffard Banane du Bresil 22.5 ml
Katkero (bitter) Angostura Aromatic Bitters 1 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu 22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ (ARVOSANA 82 / 100)

Banaanin maku tulee ensimmäisenä esiin, mutta heti sen jälkeen amaron (ja ehkä hieman Angosturankin) tuoma karvaus nostaa päätään. Tiedän entuudestaan, että kyseinen cachaça on hieman kanelinen makuprofiililtaan ja juuri sen maun tunnen myös drinkkiä hörppiessä. Sitruunaa en maista, mutta uskonpa, että juuri sen tuoma happo kuitenkin tasapainottaa drinkin sopivalle tasolle. Drinkki tuntuu banaaniliköörin ansiosta makeammalta kuin mitä se voi ollakaan, kun tähän ei ole sokeria missään muodossa lisätty. Jälkimaku on aavistuksen karvas.