Iz Bananaz
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 116 ml Alkoholipitoisuus: 28.1 % Ravintola-annoksia: 2.1 Tehty & arvioitu: 20.01.2025 | Käyttämäni juoma-astia: Highball – Riedel DSG Jää lasissa: Jäämurska Reseptin lähde: Lui Fernandes (katso) |
Minulla ei valitettavasti ole juuri sitä Amaro Montenegroa, jota resepti tarkalleen ottaen vaatisi, joten korvaan sen toisella amarolla. Muut ainesosat ovat täsmälleen reseptin lähteen mukaiset.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Cachaça (kypsytetty) | Avuá Amburana | 45 ml |
Katkero (amaro) | Nonino Amaro Quintessentia | 30 ml |
Likööri (banaani) | Giffard Banane du Bresil | 22.5 ml |
Katkero (bitter) | Angostura Aromatic Bitters | 1 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sitruunamehu | 22.5 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ (ARVOSANA 82 / 100)
Banaanin maku tulee ensimmäisenä esiin, mutta heti sen jälkeen amaron (ja ehkä hieman Angosturankin) tuoma karvaus nostaa päätään. Tiedän entuudestaan, että kyseinen cachaça on hieman kanelinen makuprofiililtaan ja juuri sen maun tunnen myös drinkkiä hörppiessä. Sitruunaa en maista, mutta uskonpa, että juuri sen tuoma happo kuitenkin tasapainottaa drinkin sopivalle tasolle. Drinkki tuntuu banaaniliköörin ansiosta makeammalta kuin mitä se voi ollakaan, kun tähän ei ole sokeria missään muodossa lisätty. Jälkimaku on aavistuksen karvas.