Jet Pilot
Katso video
drinkin valmistuksesta
YouTube-kanavallani:
Jet Pilot & Undead Gentleman

Jet Pilot (Tiki)

Jet Pilot on riffi Donn Beachin vuonna 1941 kehittämästä Tiki-drinkistä nimeltään Test Pilot. Koska tämän Jet Pilotin resepti muistuttaa niin paljon Undead Gentlemanin reseptiä, teen molemmat drinkit samanaikaisesti ja vertailen niitä. Drinkin alkoholipitoisuus on melko korkea huomioiden sen, että resepti sisältää myös mehuja ja siirappeja.

Alkoholilaji:Käyttämäni alkoholi:i Määrä
Rommi (overproof)Smith & Cross Jamaica Navy Stength30 ml
Rommi (overproof)Plantation O.F.T.D.22.5 ml
Rommi (kulta)Mount Gay Rum Eclipse22.5 ml
Likööri (yrtti)John D. Taylor's Velvet Falernum15 ml
Katkero (bitter)Angostura Aromatic Bitters1 ml
AbsinttiAbsinth Tabu Classic1 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Greippimehu (ruby)15 ml
Limemehu22.5 ml
Kanelisiirappi15 ml

Drinkin alkoholipitoisuus: 30.6% i

Valmistustapa:
Sheikkaus

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Lasiin ensimmäisenä lisätyt absinttisuihkautukset nostavat ilmoille aniksen tuoksun jo reilusti ennen kuin sieraimet lähestyvät lasin reunaa. Drinkistä maistaa selvästi sen, että nyt on voimakkaammasta drinkistä kyse, siis alkoholipitoisuudeltaan. Smith & Cross on rommi, jonka kohtuudella tunnistaa ja erottaa muista rommeista, sillä siinä on se oma tietty makunsa. Muuten on hyvin vaikea sanoa mikä makuvivahde tulee mistäkin ainesosasta. Omaan makuuni drinkissä saisi olla reilustikin enemmän hedelmäisyyttä ja raikkautta, nyt tämä jää aavistuksen tunkkaiseksi. Ei tämä varsinaisesti paha ole, mutta ei myöskään lähellä Tiki-drinkkien huippuja.

ARVOSANA: 80

Maksimipistemäärä on 100 ja drinkki on arvioitu 12.09.2023.

Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.

Drinkin lähteenä on toiminut Liquor.com. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.