Jungle Bird (campari)
Drinkki on kehitetty Kuala Lumpurissa 1970-luvulla, joten se ei ole nähnyt tiki-kulttuurin kulta-aikaa. Jungle Birdin resepti esiintyi ensimmäistä kertaa painettuna vasta 1989, mutta kuuluisaksi drinkki tuli vasta 2000-luvun alussa. Kaikki edellämainitut versiot sisälsivät runsaammin drinkin makua monesti hallitsevaa ananasmehua. Alkuperäisistä rommeista ei ole tietoa.

DRINKIN RESEPTI
Tiki
Riedel DSG Double Rocks
Pebble-jää
Sheikataan
Kuuma kesäpäivä
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Tämä legendaarinen drinkki maistuu ensin ananakselta ja sen jälkeen Camparin kevyeltä kitkeryydeltä loppuun asti. Kitkeryys ei tässä ole varsinaisesti paha asia vaan se antaa drinkille luonnetta. Sekä makeus- että hapokkuustasoltaan drinkki on juuri oikeilla tasoilla. Tätä drinkkiä valmistetaan maailmanlaajuisesti tuhannella eri rommilla (joista suurin osa luultavimmin roskaa) ja tuhansilla eri rommiyhdistelmillä (näitä käyttämiäni rommeja ei taida yhdestäkään suomalaisesta ravintolasta löytyä), mutta tämä nyt valitsemani combo ei takuulla ole ainakaan huonoimmasta päästä. Toki, ei haittaisi jos sitä jamaikalaista funkkia olisi Camparin vastapainoksi hieman enemmänkin. Appletonin rommit ovat herkullisia, mutta ei niissä sitä funkkia kovin kauheasti ole. No onko tämä drinkki sitten maineensa veroinen? On ja ei. Jos ei pidä Camparista, ei takuulla pidä tästä drinkistä, rommeista riippumatta. Jos pitää joko Camparista tai sen tuomasta kitkeryydestä, tämä voi olla unelmiesi drinkki. Minä olen jossain siellä välimaastossa. Pidän Camparin luonteesta, mutta voisiko sitä vaikka laittaa vähän vähemmän…?
ARVOSANA
80 / 100
Jungle Bird (campari)
Drinkki on kehitetty Kuala Lumpurissa 1970-luvulla, joten se ei ole nähnyt tiki-kulttuurin kulta-aikaa. Jungle Birdin resepti esiintyi ensimmäistä kertaa painettuna vasta 1989, mutta kuuluisaksi drinkki tuli vasta 2000-luvun alussa. Kaikki edellämainitut versiot sisälsivät runsaammin drinkin makua monesti hallitsevaa ananasmehua. Alkuperäisistä rommeista ei ole tietoa.

Drinkkiperhe: Tiki | |
Alkoholipitoisuus: 16.7 % | Ravintola-annoksia: 1.6 kpl |
Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 150 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Double Rocks | Jää lasissa: Pebble-jää |
Tehty & arvioitu: 29.03.2025 | Sesonki: Kuuma kesäpäivä |
DRINKIN RESEPTI
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Tämä legendaarinen drinkki maistuu ensin ananakselta ja sen jälkeen Camparin kevyeltä kitkeryydeltä loppuun asti. Kitkeryys ei tässä ole varsinaisesti paha asia vaan se antaa drinkille luonnetta. Sekä makeus- että hapokkuustasoltaan drinkki on juuri oikeilla tasoilla. Tätä drinkkiä valmistetaan maailmanlaajuisesti tuhannella eri rommilla (joista suurin osa luultavimmin roskaa) ja tuhansilla eri rommiyhdistelmillä (näitä käyttämiäni rommeja ei taida yhdestäkään suomalaisesta ravintolasta löytyä), mutta tämä nyt valitsemani combo ei takuulla ole ainakaan huonoimmasta päästä. Toki, ei haittaisi jos sitä jamaikalaista funkkia olisi Camparin vastapainoksi hieman enemmänkin. Appletonin rommit ovat herkullisia, mutta ei niissä sitä funkkia kovin kauheasti ole. No onko tämä drinkki sitten maineensa veroinen? On ja ei. Jos ei pidä Camparista, ei takuulla pidä tästä drinkistä, rommeista riippumatta. Jos pitää joko Camparista tai sen tuomasta kitkeryydestä, tämä voi olla unelmiesi drinkki. Minä olen jossain siellä välimaastossa. Pidän Camparin luonteesta, mutta voisiko sitä vaikka laittaa vähän vähemmän…?