Kentucky Creamsicle

Tässä on munanvalkuaista käyttävä drinkki, jolle ei tehdä ns. kuivaa sheikkausta (dry shake) eli sheikkausta ilman jäätä lainkaan. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin inkiväärilikööriä 30 ml, mutta koska minulla ei ole minkäänlaista inkiväärilikööriä, vaihdan sen inkiväärisiirappiin, mutta koska se taas (luultavasti) on likööriä makeampi, en laita sitä yhtä paljon.


Kentucky Creamsicle

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Viski (bourbon) Old Forester Kentucky Straight Bourbon 60 ml
Likööri (vanilja) Licor 43 15 ml
Triple Sec / Curaçao Pierre Ferrand Dry Curaçao 15 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Appelsiinimehu 30 ml
Munanvalkuainen 1 kpl
Inkiväärisiirappi 15 ml
Drinkkiperhe:
Flip / Nog / Punch

Alkoholipitoisuus: 22.1 % i

Ravintola-annoksia: 2.4 kpl i

Tilavuus: 165 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Sour

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 24.02.2025

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Bourbon en ensimmäinen esiin tuleva maklu, mutta se tulee yllättävän mietona määrä huomioiden. Appelsiinin raikkaus tulee esiin seuraavana. Appelsiini itse asiassa maistuu drinkissä koko ajan. Munanvalkuainen antaa drinkille samettisen koostumuksen. Alkoholin poltetta tuntuu yllättävän paljon, vaikka etanoli ei maistukaan. Drinkki jää keskitasoiseksi. Se on ihan ok, eikä siinä varsinaisesti pahaa ole mikään, mutta se on pliisuhko ja siitä puuttuu se mielenkiintoisuus, joka saisi minut huutamaan baarimestarille toisen samanlaisen perään.

PS. Drinkin reseptissä (ja tämän sivun alussa) mainittiin erikseen, että dry shakea, eli sheikkausta ilman jäitä ei tälle tarvitse tehdä. Minä tein. Haastakaa oikeuteen. Tuskin drinkki sen vuoksi huonommaksi meni.

ARVOSANA
70 / 100

Kentucky Creamsicle

Tässä on munanvalkuaista käyttävä drinkki, jolle ei tehdä ns. kuivaa sheikkausta (dry shake) eli sheikkausta ilman jäätä lainkaan. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin inkiväärilikööriä 30 ml, mutta koska minulla ei ole minkäänlaista inkiväärilikööriä, vaihdan sen inkiväärisiirappiin, mutta koska se taas (luultavasti) on likööriä makeampi, en laita sitä yhtä paljon.


Kentucky Creamsicle

Drinkkiperhe:
Flip / Nog / Punch
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
22.1 % i
Ravintola-annoksia:
2.4 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
165 ml i
Juoma-astia:
Riedel DSG Sour
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
24.02.2025
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Bourbon en ensimmäinen esiin tuleva maklu, mutta se tulee yllättävän mietona määrä huomioiden. Appelsiinin raikkaus tulee esiin seuraavana. Appelsiini itse asiassa maistuu drinkissä koko ajan. Munanvalkuainen antaa drinkille samettisen koostumuksen. Alkoholin poltetta tuntuu yllättävän paljon, vaikka etanoli ei maistukaan. Drinkki jää keskitasoiseksi. Se on ihan ok, eikä siinä varsinaisesti pahaa ole mikään, mutta se on pliisuhko ja siitä puuttuu se mielenkiintoisuus, joka saisi minut huutamaan baarimestarille toisen samanlaisen perään.

PS. Drinkin reseptissä (ja tämän sivun alussa) mainittiin erikseen, että dry shakea, eli sheikkausta ilman jäitä ei tälle tarvitse tehdä. Minä tein. Haastakaa oikeuteen. Tuskin drinkki sen vuoksi huonommaksi meni.

ARVOSANA
70 / 100