Kentucky Creamsicle
Tässä on munanvalkuaista käyttävä drinkki, jolle ei tehdä ns. kuivaa sheikkausta (dry shake) eli sheikkausta ilman jäätä lainkaan. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin inkiväärilikööriä 30 ml, mutta koska minulla ei ole minkäänlaista inkiväärilikööriä, vaihdan sen inkiväärisiirappiin, mutta koska se taas (luultavasti) on likööriä makeampi, en laita sitä yhtä paljon.

DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
Viski (bourbon) | Old Forester Kentucky Straight Bourbon | 60 | ml |
Likööri (vanilja) | Licor 43 | 15 | ml |
Triple Sec / Curaçao | Pierre Ferrand Dry Curaçao | 15 | ml |
Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
Appelsiinimehu | 30 | ml |
Munanvalkuainen | 1 | kpl |
Inkiväärisiirappi | 15 | ml |
Flip / Nog / Punch
Riedel DSG Sour
Ei mitään
Sheikataan
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Bourbon en ensimmäinen esiin tuleva maklu, mutta se tulee yllättävän mietona määrä huomioiden. Appelsiinin raikkaus tulee esiin seuraavana. Appelsiini itse asiassa maistuu drinkissä koko ajan. Munanvalkuainen antaa drinkille samettisen koostumuksen. Alkoholin poltetta tuntuu yllättävän paljon, vaikka etanoli ei maistukaan. Drinkki jää keskitasoiseksi. Se on ihan ok, eikä siinä varsinaisesti pahaa ole mikään, mutta se on pliisuhko ja siitä puuttuu se mielenkiintoisuus, joka saisi minut huutamaan baarimestarille toisen samanlaisen perään.
PS. Drinkin reseptissä (ja tämän sivun alussa) mainittiin erikseen, että dry shakea, eli sheikkausta ilman jäitä ei tälle tarvitse tehdä. Minä tein. Haastakaa oikeuteen. Tuskin drinkki sen vuoksi huonommaksi meni.
ARVOSANA
70 / 100
Kentucky Creamsicle
Tässä on munanvalkuaista käyttävä drinkki, jolle ei tehdä ns. kuivaa sheikkausta (dry shake) eli sheikkausta ilman jäätä lainkaan. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin inkiväärilikööriä 30 ml, mutta koska minulla ei ole minkäänlaista inkiväärilikööriä, vaihdan sen inkiväärisiirappiin, mutta koska se taas (luultavasti) on likööriä makeampi, en laita sitä yhtä paljon.

Drinkkiperhe: Flip / Nog / Punch | |
Alkoholipitoisuus: 22.1 % | Ravintola-annoksia: 2.4 kpl |
Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 165 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Sour | Jää lasissa: Ei mitään |
Tehty & arvioitu: 24.02.2025 | |
Valmistusvideoni:![]() |
DRINKIN RESEPTI
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Bourbon en ensimmäinen esiin tuleva maklu, mutta se tulee yllättävän mietona määrä huomioiden. Appelsiinin raikkaus tulee esiin seuraavana. Appelsiini itse asiassa maistuu drinkissä koko ajan. Munanvalkuainen antaa drinkille samettisen koostumuksen. Alkoholin poltetta tuntuu yllättävän paljon, vaikka etanoli ei maistukaan. Drinkki jää keskitasoiseksi. Se on ihan ok, eikä siinä varsinaisesti pahaa ole mikään, mutta se on pliisuhko ja siitä puuttuu se mielenkiintoisuus, joka saisi minut huutamaan baarimestarille toisen samanlaisen perään.
PS. Drinkin reseptissä (ja tämän sivun alussa) mainittiin erikseen, että dry shakea, eli sheikkausta ilman jäitä ei tälle tarvitse tehdä. Minä tein. Haastakaa oikeuteen. Tuskin drinkki sen vuoksi huonommaksi meni.