Kingston Negroni

Kingston Negroni

Drinkkiperhe: Spirit Forward
Valmistustapa: Sekoitetaan
Alkoholipitoisuus: 32.8 % i
Tilavuus: 90 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Rocks
Käyttämäni välineet: i Mixing glassBaarilusikkaJulep strainer
Jää lasissa: i "Tavalliset" jääpalat

Drinkin nimi tulee siitä, kun Negroni-drinkissä käytetään perinteisen ginin sijasta jamaikalaista rommia. Kingston on tietenkin Jamaikan pääkaupunki.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (kulta) Smith & Cross Jamaica Navy Stength 30 ml
Katkero (bitter) Campari 30 ml
Vermutti (makea) Antica Formula Vermouth 30 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Negronin vihaajat sanovat monesti, että Campari on liian kitkerää ja siitä syystä drinkki on juomakelvoton. No minulla on heille hyviä uutisia: Tässä versiossa ei Campari juuri edes maistu! Smith & Cross -rommi on niin vahva sekä alkoholipitoisuudeltaan, että maultaan, että se peittoaa alleen lähes kaiken muun. Ihan pienesti pääsee Camparin kitkeryys esiin sen jälkeen, kun drinkkihörpyn on nielaissut. Samalla hetkellä vermutin tuoma makeus pääsee aavistuksen verran esille.

Tämä on kyllä jännä ja mielenkiintoinen drinkki. Ensimmäinen hörppäisy oli melkoinen shokki. Toinen ja varsinkin kolmas hörppy onkin jo ihan toista maata. Eihän tämä olekaan hassumpaa… Sekoitin drinkkiä mixing glassissä noin 30 sekuntia runsailla (tavallisen kokoisilla) jäillä ja dumppasin vielä samat jäät rocks-lasiin. Voitaneen siis sanoa, että tässä se dilution on ainakin riittävä. Mikä se muuten on suomeksi? Siis se, kun jäät sulavat vedeksi ja laimentavat alkoholeja? Oli mikä oli, tämä drinkki muuttuu nautinnollisemmaksi joka hörpyllä. Maku toistaa jännästi joka hörpyllä samaa kaavaa: Ensin iskee rommin voima. Sitten esiin pääsee Camparin kitkeryys. Lopuksi kitkeryyden rinnalle nousee vermutin makeus.

Tätä olisi joskus mielenkiintoista kokeilla miedommalla ja hillitymmän makuisella rommilla. Tämä käyttämäni on kuitenkin se, jolla drinkki alunperin lanseerattiin vuonna 2010. Tuoksuja tuovan appelsiinikuorikiehkuran minä luonnollisesti unohdin.

ARVOSANA: 80 / 100 (28.11.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut The Educated Barfly. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.