Last Word (verte)

VIDEO

Last Word (verte)

Drinkkiperhe: Spirit Forward
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 33.3 % i
Tilavuus: 90 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Last Word kehitettiin Amerikassa juuri ennen heikäläisten kieltolain (1920-1933) alkua. Se on yrttinen drinkki, jonka resepti on helppo muistaa, sillä kaikkia ainesosia tulee siihen yhtä paljon. Voit siis tehdä drinkin pieneen drinkkilasiin, tai halutessasi vaikka isoon kahvimottiin.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Gini (london dry) Botanist Islay Dry Gin 22.5 ml
Likööri (yrtti) Chartreuse Verte 22.5 ml
Likööri (kirsikka) Luxardo Maraschino Originale 22.5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Tämä oikeaoppisesti vihreästä Chartrousesta tehty Last Word on selvästi yrttisempi heti aluksi ja lisämäärän alkoholiakin maistaa (keltainen 43%, vihreä 55%). Yrteistä päälimmäisena mieleen tulee anis tai muu lakritsijohdannainen. Muita yrttejä on vaikea tai mahdoton alkaa nimeämään. Jos 10 satunnaista yrttiä nimeäisin, niin todennäköisestihän niistä jokin olisi tässä mukana. Positiivisena havaintona tästä drinkistä mainittakoon erityisesti se, että tässä ei etanoli maistu lainkaan. Onhan tässä kuitenkin Chartreusen lisäksi vain giniä, 32% kirsikkalikööriä ja limemehua. Mitään omaa suursuosikkia tästä drinkistä ei kuitenkaan tule, sillä vaikka tämä ihan ookoo onkin, niin pidän yleensä raikkaamista mauista.

ARVOSANA: 70 / 100 (19.08.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Anders Erickson. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.