Little Italy

VIDEO

Little Italy

Drinkkiperhe: Spirit Forward
Valmistustapa: Sekoitetaan
Alkoholipitoisuus: 33.9 % i
Tilavuus: 97.5 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Mixing glassBaarilusikkaJulep strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Drinkki on variaatio kuuluisasta Manhattan-cocktailista. Little Italyn kehitti New Yorkissa vuonna 2003 Audrey Saunders, joka on Wikipedian mukaan yksi maailman kuuluisimmista baarimestareista.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Viski (ruis) Bulleit 95 Rye Frontier Whiskey 60 ml
Vermutti (makea) Punt e Mes 22.5 ml
Katkero (amaro) Cynar Ricetta Originale 15 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Jo ensihörpystä käy selväksi, että kovasta alkoholipitoisuudesta huolimatta tässä drinkissä ei etanoli maistu. Hyvä niin. Sen sijaan tässä maistuu mausteinen ruisviski ja sen rinnalla pieni viinimäisyys vermutista ja amaron tuoma pieni kitkeryys. Maku on kaukana kesäisen raikkaasta. Tämä on ehdottomasti pimeän syysillaan drinkki takkatulen äärellä nautittavaksi, kylmänä kuitenkin. Drinkki on todella hyvässä tasapainossa, sillä maistan kaikki ainesosat selkeästi erillisinä makuina, eikä mikään yksi peitä toista. Siinä välissä kun alkaa tehdä mieli makeaa, voi napata koristeena olevan kirsikan suuhunsa keventämään tunnelmaa. Kun ainesosia on vain kolme, on selvä että drinkin maku muuttuu heti jos yhdenkin ainesosan vaihtaa toiseen.

ARVOSANA: 75 / 100 (14.02.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut The Educated Barfly. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


KATSO MYÖS NÄMÄ DRINKIT: