Long Island Iced Tea

Long Island Iced Tea (versio 2)

Drinkki ei nimestään huolimatta sisällä lainkaan teetä. Nimitys "tee" tulee colan antamasta värityksestä, joka saa muutoin lähes läpinäkyvän juoman näyttämään teeltä.

Alkoholilaji:Käyttämäni alkoholi:
VodkaKetel One Vodka
Rommi (vaalea)Bacardi Limon
Tequila (silver)Patron Silver
Triple Sec / CuraçaoCointreau
Gini (london dry)Tanqueray London Dry Gin

Muut ainesosat:
Valmistustapa:
Sheikkaus

Mikäli ainesosaluettelossa tai mahdollisissa kommenteissa esiintyy vieraita termejä, voit katsoa josko keräämästäni miksologian terminologiasta olisi apua.

Klikkaa linkistä, jos haluat nähdä kaikki muutkin tekemäni drinkit.

DRINKIN ARVIOINTI

Tämä kesähelteen suosikkidrinkki on tehty "Collins-kaavalla", eli 5/10 viinoja (1 osa jokaista), 2/10 sokerilientä ja 3/10 vastapuristettua sitruunaa. Cokista vähän väriksi. Tämä on ensimmäinen kerta kun valmistan tai maistan tätä drinkkiä juuri tällä reseptillä. Baareista saamani versiot ovat yleensä olleet täynnä jäämurskaa ja colan osuus on niissä ollut merkittävästi suurempi. Voisi kuvitella mittojen perusteella, että tämä on tymäkkä drinkki, vaan eipä olekaan. Tequila on aika hallitseva maku (olen kuullut muilta samaa), mutta eihän tässä "teessä" alkoholi maistu juuri lainkaan. Kun tässä kuitenkin lähemmäs puolet on viinaa, niin päähänhän tällainen menee helposti. Lisäksi maku on kertakaikkisen herkullinen. Viinakaapin parhaita viinoja tällaiseen sekoitukseen ei yleensä kannata käyttää, sillä maut piiloutuvat muiden sekaan melko hyvin, mutta jos kokeilunhalua riittää, niin mikä nottei! Cola kannattaa kaataa lasiin viimeisenä ilman sekoitusta, jotta saa kerrosnäkymän. Juoja kyllä sekoittaa halutessaan lasissaan itse drinkkinsä mukaan kuuluvalla pillillä. Colana minulla oli tässä Fentimans Curiosity Cola, jota suosittelen lämpimästi.

ARVOSANA:
100
(maksimi 100)
12.05.2023


Tekemistäni drinkeistä löytyy top-lista, jolle pääsevät vain maistuvimmat drinkit.

Tämän drinkin inspiraationa/lähteenä on toiminut David Kringlund. En ole halunnut kopioida tarkkaa reseptiä sivuilleni ja olen tarvittaessa vaihtanut alkuperäisreseptissä käytettyjä ainesosia sellaisiin, joita minulla on ollut käytettävissä. Voit katsoa reseptin mittoineen täältä.