Long Island Iced Tea

Long Island Iced Tea (versio 2)

Drinkkiperhe: Highball / Fizz
Valmistustapa: Rakennetaan
Alkoholipitoisuus: 15 % i
Tilavuus: 130 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball
Käyttämäni välineet: i Baarilusikka
Jää lasissa: i Pitkä jääpala

Drinkki ei nimestään huolimatta sisällä lainkaan teetä. Nimitys “tee” tulee colan antamasta värityksestä, joka saa muutoin lähes läpinäkyvän juoman näyttämään teeltä. Drinkkiä pidetään monesti “vaarallisen vahvana”, mutta katsoppas yltä drinkin maltillinen alkoholipitoisuus tällä todella hyväksi todetulla reseptillä tehtynä.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Vodka Ketel One Vodka 10 ml
Rommi (vaalea) Bacardi Limon 10 ml
Tequila (silver) Patron Silver 10 ml
Triple Sec / Curaçao Cointreau 10 ml
Gini (london dry) Tanqueray London Dry Gin 10 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu 30 ml
Cola 30 ml
Sokeriliemi (1:1) 20 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Tämä kesähelteen suosikkidrinkki on tehty “Collins-kaavalla”, eli 5/10 viinoja (1 osa jokaista), 2/10 sokerilientä ja 3/10 vastapuristettua sitruunaa. Cokista vähän väriksi. Tämä on ensimmäinen kerta kun valmistan tai maistan tätä drinkkiä juuri tällä reseptillä. Baareista saamani versiot ovat yleensä olleet täynnä jäämurskaa ja colan osuus on niissä ollut merkittävästi suurempi. Voisi kuvitella mittojen perusteella, että tämä on tymäkkä drinkki, vaan eipä olekaan. Tequila on aika hallitseva maku (olen kuullut muilta samaa), mutta eihän tässä “teessä” alkoholi maistu juuri lainkaan. Kun tässä kuitenkin lähemmäs puolet on viinaa, niin päähänhän tällainen menee helposti. Lisäksi maku on kertakaikkisen herkullinen. Viinakaapin parhaita viinoja tällaiseen sekoitukseen ei yleensä kannata käyttää, sillä maut piiloutuvat muiden sekaan melko hyvin, mutta jos kokeilunhalua riittää, niin mikä nottei! Cola kannattaa kaataa lasiin viimeisenä ilman sekoitusta, jotta saa kerrosnäkymän. Juoja kyllä sekoittaa halutessaan lasissaan itse drinkkinsä mukaan kuuluvalla pillillä. Colana minulla oli tässä Fentimans Curiosity Cola, jota suosittelen lämpimästi.

ARVOSANA: 100 / 100 (12.05.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut David Kringlund. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.