Mandarin Sour
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 139 ml Alkoholipitoisuus: 17.3 % | Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Sour Jää lasissa: Ei mitään |
Alkuperäisessä reseptissä käytettiin makeuttajana orgeat’ia, mutta vaihdan sen inkiväärisiirappiin, koska en erityisemmin nauti orgeatin marsipaanisesta mausta. Mandariinilohkoja laitan kuusi ja oma arvioni niiden drinkkiin jäävästä mehumäärästä on 5 ml/lohko. Munanvalkuaisen sijasta käytän neljä pisaraa vegaanista Foamee-vaahtouutetta.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Gini (london dry) | Beefeater London Dry Gin | 60 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Mandariini (lohko/pala) | 30 ml |
Sitruunamehu | 30 ml |
Inkiväärisiirappi | 15 ml |
Vaahdottaja / Foamer | 4 ml |
Drinkin lähteenä on toiminut Booze on the Rocks. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.