Monte Cassino

VIDEO

Monte Cassino

Drinkkiperhe: Spirit Forward
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 33.3 % i
Tilavuus: 90 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Monte Cassino on variantti Last Word -cocktailista, vaikka siinä ei ole yhtään samaa ainesosaa. Ainoastaan aineososien suhteet, eli kaikkea yhtä paljon, ovat samat. Tässä variantissa gini on korvattu ruisviskillä, vihreä Chartreuse keltaisella, kirsikkalikööri Benedictinellä ja lime sitruunalla. Nimensä drinkki on saanut kukkulalta, jossa likööriä valmistavien Benedictiläismunkkien luostari sijaitsee.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Viski (ruis) Rittenhouse Straight Rye Whiskey 22.5 ml
Likööri (yrtti) Chartreuse Jaune 22.5 ml
Likööri (yrtti) D.O.M Bénédictine 22.5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu 22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Olen hieman yllättynyt siitä, kuinka selvästi vihreän Chartreusen vaihtaminen keltaiseen tekee drinkistä heti merkittävästi makeamman. Tässä maistuu hunajakin erittäin selkeästi ja epäilenkin, josko Benedictinekin sisältäisi hunajaa (tarkistin jälkeenpäin, kyllä sisältää). Ruisviskin makuaromit jäävät tässä vallan hunajan ja sitruunan jalkoihin, mikä myöskin yllättää. Nyt meinaa etanolikin ihan lievästi puskea läpi mausta, mikä tietenkin on harmituksen aihe. Hunaja on kyllä päälimmäisenä makuna esillä koko drinkin siemailun ajan. Drinkin makeus miellyttää minua, joka monesti muulloinkin nauttii hieman makeammista drinkeistä. Ilman etanolin läpipuskua tämä olisi saattanut ylettää ihan kultatasolle (väh. 90 pistettä) saakka.

ARVOSANA: 85 / 100 (19.08.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Anders Erickson. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.