Negroni Sbagliato

Drinkki syntyi kun baarimestari Negronia asiakkaalle tehdessään kaatoikin vahingossa lasiin ginin sijasta kuohuviiniä. Sbagliato on italiaa ja tarkoittaa virhettä. Tästä virheestä tuli kuitenkin menestys. Alkuperäisessä virheessä on kaikkia ainesosia tasamäärä, mutta tämä Davidin suosima versio painottuu kuohuviiniin. Drinkki rakennetaan suoraan lasiin. Älä sekoita drinkkiä niin kovasti, että kuoharin hiilihapot katoavat, mutta kevyt pyöräytys on lopuksi paikallaan. Käyttämäni prosecco tässä drinkissä oli Cantina Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry.


Negroni Sbagliato

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä
Drinkkiperhe:
Highball / Fizz

Alkoholipitoisuus: 15.8 % i

Ravintola-annoksia: n/a kpl i

Tilavuus: 240 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG All Purpose Glass

Jää lasissa: i
"Tavalliset" jääpalat

Valmistustapa:
Rakennetaan

Käyttämäni välineet: i
Baarilusikka


Tehty & arvioitu: 01.01.2024


KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kyllä tämän Negroniksi tunnistaa, vaikka tässä variantissa ei ole giniä lainkaan. Campari ja vermutti pitävät siitä huolen. Kuohuviini jää totaalisesti muiden ainesosien jalkoihin siitä huolimatta, että sitä on drinkissä puolet kaikesta nesteesä. Sanoisin, että Campari jyllää maun puolesta, vaikka sitä ei ole kuin neljännes. Nyt se ei kuitenkaan ole ihan niiiin kitkerä ja niin dominoiva kuin perusmallin Negronissa. Tämä on tällainen kuuman kesäpäivän (1. tammikuuta ja ulkona n. -25 C) drinkki. Käyttämäni lasi on tilavuudeltaan 530 ml (ainesosia yhteensä 240 ml) joten jäitä on lasissa runsaasti. Jos käyttää pienempää lasia, on helppo käyttää vaikka 30/30/60 suhdetta.

ARVOSANA
75 / 100

Negroni Sbagliato

Drinkki syntyi kun baarimestari Negronia asiakkaalle tehdessään kaatoikin vahingossa lasiin ginin sijasta kuohuviiniä. Sbagliato on italiaa ja tarkoittaa virhettä. Tästä virheestä tuli kuitenkin menestys. Alkuperäisessä virheessä on kaikkia ainesosia tasamäärä, mutta tämä Davidin suosima versio painottuu kuohuviiniin. Drinkki rakennetaan suoraan lasiin. Älä sekoita drinkkiä niin kovasti, että kuoharin hiilihapot katoavat, mutta kevyt pyöräytys on lopuksi paikallaan. Käyttämäni prosecco tässä drinkissä oli Cantina Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry.


Negroni Sbagliato

Drinkkiperhe:
Highball / Fizz
Välineet: i
Baarilusikka
Alkoholipitoisuus:
15.8 % i
Ravintola-annoksia:
n/a kpl i
Valmistustapa:
Rakennetaan
Tilavuus:
240 ml i
Jää lasissa: i
"Tavalliset" jääpalat
Tehty & arvioitu:
01.01.2024

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kyllä tämän Negroniksi tunnistaa, vaikka tässä variantissa ei ole giniä lainkaan. Campari ja vermutti pitävät siitä huolen. Kuohuviini jää totaalisesti muiden ainesosien jalkoihin siitä huolimatta, että sitä on drinkissä puolet kaikesta nesteesä. Sanoisin, että Campari jyllää maun puolesta, vaikka sitä ei ole kuin neljännes. Nyt se ei kuitenkaan ole ihan niiiin kitkerä ja niin dominoiva kuin perusmallin Negronissa. Tämä on tällainen kuuman kesäpäivän (1. tammikuuta ja ulkona n. -25 C) drinkki. Käyttämäni lasi on tilavuudeltaan 530 ml (ainesosia yhteensä 240 ml) joten jäitä on lasissa runsaasti. Jos käyttää pienempää lasia, on helppo käyttää vaikka 30/30/60 suhdetta.

ARVOSANA
75 / 100