Negroni Sbagliato
Drinkki syntyi kun baarimestari Negronia asiakkaalle tehdessään kaatoikin vahingossa lasiin ginin sijasta kuohuviiniä. Sbagliato on italiaa ja tarkoittaa virhettä. Tästä virheestä tuli kuitenkin menestys. Alkuperäisessä virheessä on kaikkia ainesosia tasamäärä, mutta tämä Davidin suosima versio painottuu kuohuviiniin. Drinkki rakennetaan suoraan lasiin. Älä sekoita drinkkiä niin kovasti, että kuoharin hiilihapot katoavat, mutta kevyt pyöräytys on lopuksi paikallaan. Käyttämäni prosecco tässä drinkissä oli Cantina Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry.

DRINKIN RESEPTI
Highball / Fizz
Riedel DSG All Purpose Glass
"Tavalliset" jääpalat
Rakennetaan
Baarilusikka
Kuuma kesäpäivä
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Kyllä tämän Negroniksi tunnistaa, vaikka tässä variantissa ei ole giniä lainkaan. Campari ja vermutti pitävät siitä huolen. Kuohuviini jää totaalisesti muiden ainesosien jalkoihin siitä huolimatta, että sitä on drinkissä puolet kaikesta nesteesä. Sanoisin, että Campari jyllää maun puolesta, vaikka sitä ei ole kuin neljännes. Nyt se ei kuitenkaan ole ihan niiiin kitkerä ja niin dominoiva kuin perusmallin Negronissa. Tämä on tällainen kuuman kesäpäivän (1. tammikuuta ja ulkona n. -25 C) drinkki. Käyttämäni lasi on tilavuudeltaan 530 ml (ainesosia yhteensä 240 ml) joten jäitä on lasissa runsaasti. Jos käyttää pienempää lasia, on helppo käyttää vaikka 30/30/60 suhdetta.
ARVOSANA
75 / 100
Negroni Sbagliato
Drinkki syntyi kun baarimestari Negronia asiakkaalle tehdessään kaatoikin vahingossa lasiin ginin sijasta kuohuviiniä. Sbagliato on italiaa ja tarkoittaa virhettä. Tästä virheestä tuli kuitenkin menestys. Alkuperäisessä virheessä on kaikkia ainesosia tasamäärä, mutta tämä Davidin suosima versio painottuu kuohuviiniin. Drinkki rakennetaan suoraan lasiin. Älä sekoita drinkkiä niin kovasti, että kuoharin hiilihapot katoavat, mutta kevyt pyöräytys on lopuksi paikallaan. Käyttämäni prosecco tässä drinkissä oli Cantina Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry.

Drinkkiperhe: Highball / Fizz | Välineet: Baarilusikka |
Alkoholipitoisuus: 15.8 % | Ravintola-annoksia: n/a kpl |
Valmistustapa: Rakennetaan | Tilavuus: 240 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG All Purpose Glass | Jää lasissa: "Tavalliset" jääpalat |
Tehty & arvioitu: 01.01.2024 | Sesonki: Kuuma kesäpäivä |
DRINKIN RESEPTI
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Kyllä tämän Negroniksi tunnistaa, vaikka tässä variantissa ei ole giniä lainkaan. Campari ja vermutti pitävät siitä huolen. Kuohuviini jää totaalisesti muiden ainesosien jalkoihin siitä huolimatta, että sitä on drinkissä puolet kaikesta nesteesä. Sanoisin, että Campari jyllää maun puolesta, vaikka sitä ei ole kuin neljännes. Nyt se ei kuitenkaan ole ihan niiiin kitkerä ja niin dominoiva kuin perusmallin Negronissa. Tämä on tällainen kuuman kesäpäivän (1. tammikuuta ja ulkona n. -25 C) drinkki. Käyttämäni lasi on tilavuudeltaan 530 ml (ainesosia yhteensä 240 ml) joten jäitä on lasissa runsaasti. Jos käyttää pienempää lasia, on helppo käyttää vaikka 30/30/60 suhdetta.