Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

Drinkkiperhe: Highball / Fizz
Valmistustapa: Rakennetaan
Alkoholipitoisuus: 15.8 % i
Tilavuus: 240 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG All Purpose Glass
Käyttämäni välineet: i Baarilusikka
Jää lasissa: i "Tavalliset" jääpalat

Drinkki syntyi kun baarimestari Negronia asiakkaalle tehdessään kaatoikin vahingossa lasiin ginin sijasta kuohuviiniä. Sbagliato on italiaa ja tarkoittaa virhettä. Tästä virheestä tuli kuitenkin menestys. Alkuperäisessä virheessä on kaikkia ainesosia tasamäärä, mutta tämä Davidin suosima versio painottuu kuohuviiniin. Drinkki rakennetaan suoraan lasiin. Älä sekoita drinkkiä niin kovasti, että kuoharin hiilihapot katoavat, mutta kevyt pyöräytys on lopuksi paikallaan.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Katkero (bitter) Campari 60 ml
Vermutti (makea) Noilly Prat Rouge 60 ml
Kuohuviini Cantina Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry 120 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kyllä tämän Negroniksi tunnistaa, vaikka tässä variantissa ei ole giniä lainkaan. Campari ja vermutti pitävät siitä huolen. Kuohuviini jää totaalisesti muiden ainesosien jalkoihin siitä huolimatta, että sitä on drinkissä puolet kaikesta nesteesä. Sanoisin, että Campari jyllää maun puolesta, vaikka sitä ei ole kuin neljännes. Nyt se ei kuitenkaan ole ihan niiiin kitkerä ja niin dominoiva kuin perusmallin Negronissa. Tämä on tällainen kuuman kesäpäivän (1. tammikuuta ja ulkona n. -25 C) drinkki. Käyttämäni lasi on tilavuudeltaan 530 ml (ainesosia yhteensä 240 ml) joten jäitä on lasissa runsaasti. Jos käyttää pienempää lasia, on helppo käyttää vaikka 30/30/60 suhdetta.

ARVOSANA: 75 / 100 (01.01.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut David Kringlund. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.